İklim KriziManşet

Tayland’da seller başkentin yerini değiştirtiyor

0

Tayland‘da yaşanan sel felaketlerinin ülkenin başkentini tehdit etmesi üzerine milletvekilleri ülkenin başkentini değiştirmeyi tasarlıyor.

Sel felaketiyle sarsılan Tayland’da iktidar partisine mensup milletvekillerinin, haftalardan bu yana kısmen sular altında kalan, çökmekte olan ve gittikçe daha sık su altında kalma riskiyle karşı karşıya bulunan başkenti, Bangkok‘tan başka bir kente taşımayı tasarlıyor.

Milletvekili Sataporn Maneerat, Puea Thai partisinden yirmi milletvekilinin “ikinci bir başkent oluşturmak veya başkentin değiştirilmesinin olabilirliğini incelemek için bir komisyon kurulması” yönünde bir teklif sunduklarını belirterek, “başka bir kentin düşünülmesi” çağrısında bulundu.

Maneerat, “Bangkok’un her yıl battığını, başkentin çevre ve doğal afetlere bağlı sorunlarla gittikçe daha fazla karşı karşıya kalacağını” söyledi.

Başkent nüfusunun tüketimi ve endüstri için yeraltı sularının yoğun bir şekilde çekilmesinin 12 milyonluk megapolün çökmesine neden olduğu belirtildi.

Bu konudaki oturumun henüz meclis gündemine alınmadığı kaydedildi.Tayland’ı haftalardır etkisi altına alan seller 562 kişinin ölümüne neden oldu.

(Ajanslar)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.