Spor

Taurasi’ye kapı açıldı!

0

Türkiye Basketbol Federasyonu yaşanan doping skandalının ardından Diana Taurasi ve Monique Coker’u kaybeden Fenerbahçe ve Ceyhan Belediyesi’ne ilave bir oyuncu sözleşme hakkı tanıdı.

Türkiye Basketbol Federasyonu yaşanan doping skandalının ardından Diana Taurasi ve Monique Coker’u kaybeden Fenerbahçe ve Ceyhan Belediyesi’ne ilave bir oyuncu sözleşme hakkı tanıdı. Bu kararla birlikte Fenerbahçe, Diana Taurasi’yi tekrar Fenerbahçe’ye kazandırabilmek için yoğun çalışmalara başladı.

Basketbol Federasyonu resmi internet sitesinde şu duyuruyu yaptı: “Türkiye Basketbol Federasyonu, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 23.02.2011 tarihli dilekçesini 26.02.2011 tarihinde yaptığı Yönetim Kurulu Toplantısı’nda değerlendirmiş, bahse konu kulüp ve sporculara yönelik kararlar almış ve doping testi öncesindeki haklarını iade ederek yaşanan olağanüstü koşullar da gözetilerek bir defaya mahsus Fenerbahçe ve Ceyhan Belediyesi kulüplerine “ilave bir oyuncu ile sözleşme yapma hakkı” tanımıştır”

Basketbol Federasyonu’ndan yapılan duyurunun tam metni şu şekilde:

Türkiye Basketbol Federasyonu ve Kurulları, Fenerbahçe ve Ceyhan Belediyesi’nin birer sporcusunda yasaklı madde bulunması sürecinin en başından sonuna kadar mevzuatlar çerçevesinde hareket etmiş ve neticede gerek Türk Basketbolunun, gerekse bu spor içerisinde yer alan kişi ve kuruluşların menfaatlerini korumak adına adil, etkin ve çabuk kararlar tesis etmiştir.

Türkiye Basketbol Federasyonu, kulüplerimizin uluslararası arenada başarılı olması için her türlü desteği vermekte ve Avrupa Kupalarında elde edecekleri büyük başarıların Türk Basketbolu ve Türk Sporu için çok önemli olduğunun bilincinde olarak her zaman yardımcı olmaktadır. Kulüplerimizin elde ettiği başarılar hepimizi gururlandırmakta ve sevindirmektedir. Bunun aksini düşünmek mümkün değildir.

WADA ve FIBA yönetmeliklerine göre TBF tarafından uygulanan ve WADA tarafından akreditasyon almış Hacettepe Üniversitesi-Türkiye Doping Kontrol Merkezi’nde gerçekleştirilen testler sonucunda; Fenerbahçe basketbolcusu Diana Taurasi ve Ceyhan Belediyesi basketbolcusu Monique Coker ile ilgili doping raporlarının hatalı yapıldığının ortaya çıkması dünya doping tarihi içerisinde çok ses getiren büyük bir skandal olmuştur.

Diğer yandan TBF’nin Fenerbahçe’nin diğer bir sporcusu Penny Taylor’un doping testlerinin Köln Doping Merkezi’ne göndermesinin ne kadar doğru bir karar olduğu yaşanan son gelişmeler ışığında açıkça ortaya çıkmıştır. TBF bu nedenle medya da bazı kişilerce ve T.Doping Merkezi yetkililerince eleştirilmiş olmasına rağmen, ortaya çıkan doping skandalı TBF’nin haklılığını ve öngörüsünün ne kadar doğru olduğunu herkese göstermiştir.

Ayrıca konu ile ilgili yapılan açıklamalarda belirtilenin aksine; WADA’nın emredici kuralları ve yönetmelikler gereği, doping testine giren sporcuların A numunesi ile B numunesi analizlerinin aynı laboratuar da yaptırılması bir zorunluluktur.

Hacettepe Üniversitesi-Türkiye Doping Kontrol Merkezi’nce yapılan düzeltmenin hemen ardından TBF Disiplin Kurulu sporcular Diana Taurasi ve Monique Coker ile kulüplerinin mağduriyetlerinin önlenmesi adına ivedilikle tedbir kararlarını kaldırmış, 17.02.2011 tarihinde konuya ilişkin olarak bizzat Başkan Turgay Demirel yaptığı basın açıklamasında gelişmeleri değerlendirmiş ve gelinen noktanın sporcular/kulüpler adına sevindirici olduğunu ancak Hacettepe Üniversitesi gibi saygın bir bilim kuruluşu tarafından yapılan yanlışın da ülke sporu adına çok üzüntü verici olduğunu ifade etmiş, kulüplerimizin bu sporcular ile ilgili mağduriyetlerinin düzeltileceğini açıklamıştır.

TBF Başkanı ve yetkililerinin “2014 Dünya Bayanlar Basketbol Şampiyonası” organizasyonunu ülkemize kazandırmak amacıyla yaptıkları çalışmalar ve Gençlik ve Spor Genel Müdürü ile beraber ABD’ye gerçekleştirdikleri seyahatin, “gezmek ve tozmak” şeklinde haddini aşan ifadelerle gündeme getirilmesi kabul edilemez bir tutumdur. Bayan Basketboluna bu kadar yatırım yapan kulüplerinizin ülkemizde düzenlenecek bir Dünya Basketbol Şampiyonası ev sahipliğinden ancak memnuniyet duyacaklarını tahmin etmekle beraber bu ifadelerinin de bilgisizlikten kaynaklandığı varsayılmaktadır.

Türkiye Basketbol Federasyonu, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 23.02.2011 tarihli dilekçesini 26.02.2011 tarihinde yaptığı Yönetim Kurulu Toplantısı’nda değerlendirmiş, bahse konu kulüp ve sporculara yönelik kararlar almış ve doping testi öncesindeki haklarını iade ederek yaşanan olağanüstü koşullar da gözetilerek bir defaya mahsus Fenerbahçe ve Ceyhan Belediyesi kulüplerine “ilave bir oyuncu ile sözleşme yapma hakkı” tanımıştır.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.