ManşetTürkiye

Tarsus’ta onbinler Özgecan için yürüdü

0

Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen Özgecan Aslan’ın öğrencisi olduğu Çağ Üniversitesi’nde, protesto yürüyüşü yapıldı. Özgecan’ın okul arkadaşları, saat 09:00 itibariyle üniversite önünde toplanmaya başladı.

1özgecan aslan

Üniversitede toplandıktan sonra D-400 Karayolu’nda yürüyüşe geçen ve çoğunluğunun siyah giydiği binlerce kişi, taşıdıkları mor renkli döviz ve pankartlar, attıkları sloganlarla kadına şiddeti ve Özgecan’ın öldürülmesini protesto etti.

6 bin civarında öğrencinin öğrenim gördüğü okulda ve çevresinde, çevre üniversite ve kentlerden gelenlerle birlikte sabah saat 09.00’dan itibaren toplananların sayısı iki saat sonra yaklaşık 20 bini buldu. Cinayeti protesto etmek için gerçekleştirilen protesto gösterisine Özgecan’ın arkadaşlarının büyük bir bölümü siyah giyinerek katılırken, bazı öğrenciler kanlı kıyafetler giyerek eylemde yer aldı. Adana ve Mersin Büyükşehir Belediyeleri de otobüslerle eyleme katılmak isteyenleri üniversiteye taşıdı.

2özgecan aslan

Öğretim üyeleri ile öğrenci ailelerinin de katılımla destek verdiği eyleme katılanlar daha sonra sloganlar atarak D-400 Karayolu’na çıktı. Karayolunu trafiğe kapatan yaklaşık 15 bin kişiye, sürücüler de klakson çalarak, bir kısmı da araçlarını park edip bizzat katılarak destek verdi. Ellerinde Özgecan’ın fotoğraflarını taşıyan ve aralarında şiddet görmüş bir kadını canlandıran öğrencilerin de bulunduğu topluluk, ayrı kollardan Yenice Mahallesi’ndeki Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyüp burada toplandı.

Özgecan için yürüyenler, “devlet uyuma”, “kadın yaşam özgürlük”, “kadına kalkan eller kırılsın” sloganları attı. Yürüyüşe, Mersin İdman Yurduspor taraftarları da katıldı.

(Evrensel)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.