KadınManşet

‘Tarikatta çocuk istismarı’na tutuklama talebi, duruşma öne çekildi

0

İstanbul Anadolu Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede istismarla suçlanan, çocuğun “evlendirildiği” Kadir İstekli hakkında 30 yıldan az olmamak, baba, tarikat lideri Yusuf Ziya Gümüşel ile anne Fatıma Gümüşel hakkında 18 yıldan az olmamak üzere hapis cezaları istenmiş; H.K.G.’nin evlendirildiği İstekli için ayrıca “cinsel saldırı” suçundan ceza talep edilmişti. H.K.G.’nin avukatı, şu anda tutuksuz olarak yargılanan üç sanık için  tutuklama talep etti. Avukat, ayrıca dosyaya da gizlilik kararı verilmesini istedi.

Altı yaşındaki çocuğun cinsel istismarı yargıda: İlk duruşma Mayıs’ta

İlk duruşma 30 Ocak 2023 tarihinde görülecek. Mahkeme önce 22 Mayıs’a tarih vermiş, ancak hem tutuklama olmaması hem de ilk duruşmanın altı ay sonraya verilmesi, kamuoyu büyük tepkiye neden olmuştu.

Doktora da soruşturma

Cinsel istismar iddialarında, doktorun kemik yaşıyla ilgili düzenlediği raporun sorulması üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu konuyla ilgili soruşturma açtıklarını söyledi.

Öte yandan İYİ Parti de davaya müdahillik talebinde bulundu. İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bahadır Erdem, “Bugün davanın görüldüğü Anadolu Adliyesi, 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne İYİ Parti olarak müdahillik için başvurumuzu teslim etmiş bulunmaktayız” dedi.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.