Haber Hattı

Tarih Vakfı Gezi’yi tarih yapıyor

0

 

Türkiye’de tarih bilincinin gelişmesinde ve yerleşmesinde önemli rol oynayan Tarih Vakfı, Gezi Parkı sürecini “şimdi, tarih olurken…” başlıklı özel bir atölye ile 5 Ekim Cumartesi günü masaya yatırıyor.

Tarih Vakfı, kolektif ve kentsel bellekteki tahribatı onarmak ve bugünün tarihini demokratik, çoğulcu ve özgürlükçü bir bakış açısıyla oluşturmak amacıyla, Gezi Parkı sürecinde yaşananları önemseyen kişi ve kuruluşları, 5 Ekim Cumartesi günü gerçekleşecek atölye çalışmasıyla bir araya getiriyor.

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi toplantı salonunda gerçekleştirilecek atölyenin 09.30-13:30 arasındaki sabah oturumu basına ve dışardan katılıma açık olacak.

Simültane çeviri hizmeti de verilecek olan oturumunun ilk bölümünde; Atina Üniversitesi’nden Antonis Liakos, Kahire Amerikan Üniversitesi’nden Sherene Seikaly ve Brezilya-Rio Grande Federal Üniversitesi’nden Claudia Wasserman, “Siyaset, İsyan ve Tarih Yazımı” konularını ülkelerindeki güncel olaylar üzerinden değerlendirecek. İkinci bölümde ise Gezi Parkı sürecinde aktif rol almış gruplar, kısa sunumlar ile deneyimlerini katılımcılara aktaracak ve yaşananları hatırlatacaklar.

Atölyenin öğleden sonraki kapalı oturumlarında Gezi Parkı deneyimleri ve bunlardan yola çıkan bir “Şimdinin Tarihi” yaklaşımı, Gezi’ye yönelik arşivleme çabaları ve bu arşivlerin değerlendirilme yolları gibi konular masaya yatırılacak.

Atölye için belirlenen program ise şöyle:

PROGRAM

09:00-09:30 Kayıt ve Açılış

09:30-11:00 Dünyada “siyaset, isyan ve tarih yazımı” deneyimleri

Antonis Liakos (Atina Üniversitesi)

Sherene Seikaly (Kahire Amerikan Üniversitesi)

Claudia Wasserman (Brezilya-Rio Grande Federal Üniversitesi)

11:15-13:30 Gezi Parkı Deneyimi Sunumları

14:00-17:30 “Gezi Parkı ve Tarih Yazımı” Atölyesi

17:30-18:00 Değerlendirme ve Kapanış

Tarih: 5 Ekim 2013, Cumartesi

Yer: Mimarlar Odası, İstanbul Büyükkent Şubesi

Kemankeş Mah., Kemankeş Cad. No: 31 Karaköy / Beyoğlu, İstanbul

Tarih Vakfından yapılan açıklamada atölyenin yalnızca sabah oturumunun basına ve halka açık gerçekleştirileceği,ayrca simültane çeviri hizmeti verileceği bildirildi.

 

Yeşil Gazete


More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.