Edirne’de gençler için demokrasi ve insan hakları eğitimi kayıtları başladı

Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği (SEHAK), Amsterdam merkezli Anne Frank House  ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEÇBİR) iş birliği ile geliştirilen eğitimde, günümüz toplumlarında ayrımcılık ve ön yargıların oluşumu ve bunun sonuçları ele alınmakta, insan hakları bilincinin ve demokratik değerlerin güçlendirilmesi hedefleniyor. Eğitime katılanlara ‘Katılım Sertifikası’ verilecek.

Kimler katılabilir: Tarih, Holokost, insan hakları, ayrımcılık, kültürler arası diyalog ve demokrasi alanlarına ilgi duyan 18-30 yaş aralığındaki herkese açık.

Çalışma Programı:

Eğitim tarihi: 11 Mayıs 2019, Cumartesi

Saat: 10.00 – 18.00

Yer: Eğitim Edirne’de gerçekleştirilecek olup, adresle ilgili detaylar eğitime katılacaklara daha sonra iletilecek.

Başvuru ve değerlendirme süreci:

Son başvuru Tarihi: 3 Mayıs 2019, Cuma, saat 17.00

Sonuçların Açıklanma Tarihi: 5 Mayıs 2019, Pazar

Etkinliğe katılabilmek için aşağıdaki linkte yer alan başvuru formunu en geç 3 Mayıs 2019, saat 17.00’ye kadar online olarak doldurmak gerekiyor.

Başvuru formu için tıklayın

SEHAK’tan yapılan açıklamaya göre, eğitimden yararlanabilecek kişi sayısı sınırlı olduğundan aşağıdaki kıstaslar göz önüne alınarak değerlendirme yapılacak:

-18-30 yaş aralığında olmak,

-İnsan hakları konusunda duyarlılık sahibi olmak,

-Başvuru formunu eksiksiz ve açıklayıcı bir şekilde doldurmak (katılımcıların seçimi, başvuru formunda verdikleri yanıtlara göre yapılmaktadır),

-Başvurunun eğitim amaç ve hedefleri ile uyumlu olması,

-Katılımcıların bulundukları toplumsal konum itibariyle (yaş, toplumsal cinsiyet, cinsel yönelim, engellilik, vb.) eşit dağılımı

 Program içeriği hakkında:

Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği (SEHAK) tarafından gerçekleştirilecek olan “Anne Frank’ın yaşam öyküsü üzerinden temel haklar ve demokratik değerler öğretimi” projesi, Türkiye’nin yakın tarihi üzerine farkındalığı artırmak ve konuya ilişkin tartışmaları teşvik etmeyi hedefliyor.

Proje kapsamında, özel olarak seçilmiş olan tarih uzmanları ve eğitimciler tarafından 9 yaratıcı eğitim modülü oluşturuldu. Oluşturulan alternatif eğitim modüllerinin kullanılacağı eğitimde, demokrasi, insan hakları ve Holokost gibi konulara değinilecek.

Katılımcılara, tarih, Holokost ve insan hakları eğitimi konularında, ulusal ve uluslararası düzeyde geliştirilmiş materyaller ve eğitim metotları tanıtılacak. Tarihi olaylar ve insan hakları ihlalleri gözden geçirilerek, günümüz toplumlarında ayrımcılık ve ön yargıların oluşumu ve bunun sonuçları ele alınacak. Aktif katılım içeren seminerde, katılımcılar karşılıklı etkileşimle çalışmalar gerçekleştirecekler ve katılımcılara ileride kendi çalışmalarında kullanabilecekleri materyaller sağlanacak.

Önemli not:

Edirne ve çevresindeki illerde ikamet edenler öncelikli olup, Edirne dışından başvuranlar, konaklama ve ulaşım masraflarını kendileri karşılayacak.

Katılım ücretsiz olup, katılımcıların tüm programa katılımları bekleniyor.

Başvuru ve eğitimle ilgili sorular  için:

Özden Dönmez

E-posta: [email protected]

Telefon: 0536 335 1019

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kazma Bırak: İklim değişikliğiyle başa çıkabilecek radikal önlemler istiyoruz

Kazma Bırak kampanyası ekibi, Yunanistan'daki yangınlarla ilgili açıklamada bulunarak yangını söndürmenin bir önlem olmadığını, artık bunun için radikal bir çözümün gerektiğini belirtti: 'İklim değişikliğinin etkilerini görmezden gelen, artan orman yangınlarıyla mücadele edebilecek hizmetleri azaltan iktidarlara karşı, iklim değişikliğiyle başa çıkabilecek radikal önlemler istiyoruz.'

Antrog’dan Antroposen yaz kampı: 3-5 Eylül’de Karaburun’da!

Dünyanın içinde bulunduğu ekolojik krizi sosyal, politik, kültürel ve tarihsel boyutlarıyla analiz etmek üzere çalışmalar yürüten Antrog'un Antroposen temalı eğitimleri içeren yaz kampı 3-5 Eylül'de sizleri bekliyor.

Akdeniz foklarının yaşam alanına inşa edilen kaçak iskele sökülüyor

İzmir’in Karaburun ilçesinin Mordoğan Ayıbalığı Mevkii’nde bulunan kaçak iskele, bir yıldan uzun süren yazışmaların ardından nihayet sökülüyor.

ILGA Avrupa: Türkiye’de LGBTİ+’lar hükümetin yasaklarına karşı direniyor

ILGA-Avrupa'nın Türkiye'deki Onur Ayı etkinliklerine ve yürüyüşlerine ilişkin raporunda, Türkiye'deki hükümetin LGBTİ+'lara yönelik nefret söylemlerine, yaptırımlarına, baskılarına ve bunu politikanın bir parçası haline getirerek kurumsallaştırmasına dikkat çekildi. Raporda LGBTİ+'ların direnmeyi sürdürerek yürüyüşleri gerçekleştirdiğine de vurgu yapıldı.

Malatya Çevre Platformu’ndan Vahşi Madencilik, İnsan ve Çevre Sorunları forumuna davet

Malatya Çevre Platformu, tüm duyarlı çevre kurumlarını ve aktivistlerini 27-28 Temmuz’da Arguvan Türkü Festivali’nin yapıldığı Nazım Hikmet Meydanı’nda düzenlenen Vahşi Madencilik, İnsan ve Çevre Sorunları formuna davet etti.

EN ÇOK OKUNANLAR