ManşetTürkiye

Tanrıkulu, Yeşil Gazete ile görüştü, “Yeni Türkiye tahayyülümüz ortak”

0

Gezi Parkı’nda bulunan arkadaşımız Durukan Dudu, Şafak Pavey’in ardından bir başka CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile de görüştü.

Fotoğraf: Aykun Tasciian

Durukan ile Tanrıkulu arasında 12 Haziran 2013 Çarşamba gecesi 01:00 sularında gerçekleşen mini röportajı bilginize sunuyoruz.

Durukan Dudu: Merhaba Sezgin bey, Yeşil Gazete’den ben Durukan. Nasıl bir ortam görüyorsunuz şu anda. Yani hissiyatınız nedir, onu merak ediyoruz aslında?

Sezgin Tanrıkulu: Müthiş bir kararlılık var. Müthiş bir irade var. Çok da büyük bir dayanışma ortamı var. Bu dayanışma ortamını güçlendirmek amacı ile, katkı vermek amacı ile burdayız. Yeni Türkiye bu.

D.D: Peki yeni Türkiye sizce bu direnişin sonucu ne olursan olsun kurulmuş oldu mu?

S.T: Bence oldu. 31 Mayıs’ı 1 Haziran’a bağlayan gece Türkiye’de bir tarih yazıldı. Bunu tarihçiler de yazacaklar. Bizler de bu tarihin tanıklarıyız, katkı vermeye çalışıyoruz.

Hiçbir zaman önünde olmadık, sahiplenmedik. Sadece yanında durmaya ve dayanışma içinde olmaya çalıştık. Yeni Türkiye tahayyülümüz aslında ortak.

D.D: Peki AKP hükümetinin şu ana kadarki tavrını, bu akşamki tavrını, yaşanan polis şiddetini nasıl değerlendiriyorsunuz?

S.T: AKP bugüne kadar sürekli olarak Türkiye’de bir cepheleşme ve mağduriyet üzerinden siyaset yaptı. Şimdi de tırnak içinde söylüyorum, “cepheleşmeyi” ve kendisini tahkim etmeyi sürdürmeye çalışıyor ama bu artık çıkmaz yoldur. Bunu artık Yeni Türkiye yemeyecek.

D.D: Siz bu direnişin olumlu sonuçlanacağını düşünüyorsunuz anladığımız kadarı ile

S.T: Şunu ifade edeyim. Ne olursa olsun bugün yarın değil on beş gündür devam eden bir durum var önümüzde. Bence yeni bir gelecek var hepimizin önünde.

D.D: Çok teşekkür ederiz bize vakit ayırdığınız için. Siz de sabahtan beri buradasınız ve kalmaya da devam edeceksiniz sanırım.

S.T: Ben teşekkür ederim. Evet burdayız.

Haber: Durukan Dudu

(Yeşil Gazete / Türkiye)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.