ManşetTürkiye

Taksim’e sahip çıkmak için Cumartesi günü Taksim’e

0
Taksim Dayanışması, “Taksime Sahip Çık” sloganı ile 17 gündür her akşam Taksim Metro durağında 70 küsur bileşeni ile eylem yapmaya devam ediyor. 

24 Kasım Cumartesi günü geniş çaplı kitlesel bir eylem ile Taksimi Yayalaştırma adı altında Taksim Meydanını halkın elinden almak isteyenlere buna izin vermeyeceklerini anlatacaklar.

Taksim için Taksim’e eylemi 16:30’da Metro Durağı önünde başlayacak, Bandista’nın da katılacağı eylem Taksim Gezi Parkı ve yıkımlarla ilgili 18:00’de  Metro Durağı önünde yapılacak basın açıklamasının ardından son bulacak. Eylem sırasında Taksim Meydanını ne duruma getireceğine ilişkin bildiriler de dağıtılacak.

Taksim Dayanışmasının Koruma Kurulu’nu yakın takibe alan üyelerinin aktardığına göre yöneticilerin önümüzdeki hafta Taksim Gezi Parkı ile ilgili bir karara varma olasılıkları çok yüksek, bu nedenle Cumartesi günü “Taksime Sahip Çık”mak için Taksim Meydanı’nın boş bırakmamak, meydanın halkın elinden alınamayacağını göstermek için yekvücut olmak çok büyük bir önem taşıyor.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.