ManşetSivil Toplum

Taksim’e ‘önlükle’ girmek de yasak!

0

Sendikal hakları için hazırladıkları dilekçeleri göndermek üzere Galatasaray Postanesi’ne gitmek isteyen Emekli-Sen üyelerinin, ‘Demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz’ yazan önlükleriyle yürümesine polis izin vermedi.

Taksim’de toplanarak, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) göndermek üzere hazırladıkları dilekçeyle Galatasaray Postanesi’ne gitmek isteyen DİSK’e bağlı yaklaşık 20 Emekli-Sen üyesinin, giydikleri önlüklerle İstiklal Caddesi’nde yürümelerine izin verilmedi. “Demokrasi mücadelesinde emekli olunmaz” yazılı önlükleri çıkaran emekliler, slogan atmadan tek tek polis noktasından geçerek postaneye girebildi.

2007’de kapatılan ve iç hukuk yolları tükendiği gerekçesiyle AİHM’e başvuran Emekli-Sen üyeleri, başvurunun takibi için saat 13.30’da Taksim’de toplanarak, Galatasaray Postanesi’nden AİHM’e dilekçe göndermek istedi. Taksim Meydanı’nda gönderilecek dilekçeyi okuyan Rahime İldeniz Bayrak, “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ile sendikalar kanunu şahıslara önceden izin almaksızın sendika kurma ve sendikalara serbestçe girme hakkı tanımışsa da sendikamız örneğinde olduğu gibi uygulama hiçbir zaman böyle gerçekleşmedi. Sendikamız sürekli kapatma davalarına maruz kaldı. Bu davalar genelde sendikamızın lehine sonuçlanmış olsa da Türkiye Cumhuriyeti’nin merkezi otoritesi ile ona bağlı yerel birimler sendikamıza kapatma davaları açmaktan vazgeçmediler” dedi.

YELEKSİZ VE SLOGAN ATMADAN GİTTİLER
AİHM’e yaptıkları başvurunun takibi için, dilekçeyi Galatasaray Postanesi’nden göndermek için İstiklal Caddesi’nde yürüyeceklerini belirten Rahime İldeniz Bayrak ve diğer emeklilerin önü, daha önceden cadde girişinde bir TOMA aracı ve polis tarafından kesildi. Bir polis yetkilisi, toplu yürüyüşün yasak olduğunu belirterek, emeklilerden, ‘Demokrasi mücadelesinde emekli olunmaz’ yazılı önlükleri çıkartarak ve slogan atmadan normal vatandaşlar gibi yürüyebileceklerini söyledi. Bir süre polisle tartışan emekliler, daha sonra yeleklerini çıkartarak, tek tek polis noktasından geçerek postaneye gitti.

(Ajanslar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.