ManşetTürkiye

Taksim Dayanışması’na 12 tutuklama istemi

0

Gezi Parkı protestolarında 8 Temmuz’da gözaltına alınan 50 kişiden 12’si tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Taksim’de Gezi Parkı protestolarında 8 Temmuz’da gözaltına alınan 49 kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından, “2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu’na muhalefet”, “polise mukavemet” suçlarından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gönderildi.

Gezi Parkı olaylarıyla ilgili gözaltına alınan 50 kişiden 12’si tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Haklarında tutuklama istenen isimler şöyle: Akif Burak Aklar, Ayşe Mücella Yapıcı, Ali Çerkezoğlu, Ahmet Kamil Tekerek, Beyza Metin, Ender İmrek, Mehmet Sabri Orcan, Süleyman Solmaz, Haluk Ağabeyoğlu, Arda Mustafa Aytaç, Aral Demircan, Erdem Ateş.

Taksim Gezi Parkı’nın 3 gün önce halka açılması ve kısa süre sonra kapanmasının ardından yapılan protestolarda 50 kişi gözaltına alınmış, bazılarının evlerinde aramalar yapılmıştı.

Şüpheliler arasında bulunan Taksim Dayanışması üyelerinden Mücella Yapıcı dün sağlık kontrolünün ardından cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakılmıştı.

‘TWITTER’DA POLİS DÜŞMAN GÖSTERİLDİ’
Bu arada polis tarafından hazırlanan fezlekenin detayları da ortaya çıktı. 35 sayfalık fezlekede sosyal medya üzerinden yapılan çağrılar geniş yer tutuyor.

Gezi Parkı protestoları; Taksim Dayanışması, bölücü ve sol yapılar başta olmak üzere bazı STK’lar ve siyasi partiler tarafından yapılan eylemler olarak nitelendiriliyor.

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamalarla polisin düşman gibi lanse edildiğine dikkat çekiliyor. Ayrıca olaylar nedeniyle esnafın zarara uğradığı belirtiliyor.

Fezlekede, Taksim Dayanışması üyelerinden Ali Çerkezoğlu, Mücella Yapıcı, Beyza Metin, Ender İmrek ve Haluk Ağabeyoğlu’nun “olayları organize ettiği ve yönlendirdiği” de iddia ediliyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.