ManşetSivil ToplumUncategorized

Taksim Dayanışması “nöbetçileri” Taksim’e çağırıyor!

0

Gezi Parkı Nöbeti’ni başlatan Taksim Dayanışması Platformu tüm “Gezi Parkı Nöbetçileri”ni saat 15:00’de Gezi Parkı Nöbeti’ne devam etmek üzere Taksim’e çağırıyor.

Az önce sona eren toplantıda alınan karar gereği bu çağrı sosyal medyada #direngeziparki ve #occupygezi hashtagleri ile paylaşılacak.

Bildiğiniz, duyduğunuz her ortamda paylaşın.

Taksim Dayanışması tarafından yapılan açıklama şu şekilde

“Ve halk kararını verdi: Gezi Parkı park olarak kalacak ve Başbakan’ın ağzından çıkan her söz kanun olmayacak.

Toprağa ayağımızı basabildiğimiz son parkımız için günlerdir dişe diş mücadele veren bizlerin çığlığı, önce tüm İstanbul’a sonra Türkiye’ye ulaştı.

İktidarın uyguladığı şiddet öfkeyi bastıramadı, aksine isyanı büyüttü ve yaygınlaştırdı.

Ve artık bizler bizim olanı almadan ve maruz kaldığımız şiddetin hesabı verilmeden evlerimize dönmeyeceğiz.

Taksim Dayanışması’nı oluşturan sendikalar, emek örgütleri, meslek odaları, demokratik kitle örgütleri, siyasi örgütler ve partiler, sanatçılar, aydınlar ve çeşitli inisiyatifler olarak çağrımızdır:

  1. Başta Taksim olmak üzere tüm İstanbul’da ve Türkiye’de taleplerini ifade etmek için sokaklara çıkan halka yönelen vahşi şiddet derhal durdurulmalı, gözaltındakiler serbest bırakılmalı, başta Emniyet Genel Müdürü ve Vali olmak üzere tüm sorumlular istifa etmelidir.
  2. Taksim Gezi Parkı’ndaki hukuk dışı kuşatma kaldırılmalı; Topçu Kışlası Projesi iptal edilmeli, Gezi Parkı’nın hangi nedenle olursa olsun, hiç bir ağacına dokunulmadan park olarak kalacağı açıklanmalı ve park derhal halka açılmalıdır.

Her türlü baskıya, şiddete rağmen günlerdir bu taleplere sahip çıkan herkesi saat 15:00’da Gezi Parkı’nda buluşmaya çağırıyoruz.

TAKSİM DAYANIŞMASI

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.