ManşetSivil Toplum

Taksim dayanışması iddianamesi iade edildi

0

Taksim Dayanışması bileşenlerinden İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu adına avukatlar Arzu Becerik, Ayhan Erdoğan ve Kazım Erkut Güzel tarafından yapılan itirazı yerinde bulan Asliye Ceza Mahkemesi, Dayanışma’nın suç örgütü olarak gösterildiği iddianameyi iade etti.

Taksim Dayanışması temsilcileri hakkında “suç örgütü kurmak” suçlamalarının yer aldığı iddianame Ali Çerkezoğlu’nun avukatlarının itirazı sonucu savcılığa iade edildi.

İddianamede Taksim Dayanışması temsilcilerinden Ali Çerkezoğlu, Mücella Yapıcı, Beyza Metin, Ender İrmek, Haluk Ağabeyoğlu suç işlemek amacıyla örgüt kurmakla, 21 kişi de 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefetle suçlanıyordu.

Çerkezoğlu’nun avukatları iddianamenin açıklanmasın ardından Asliye Ceza Mahkemesi’ne yaptıkları itirazda Taksim Dayanışması’nın bir suç örgütü olmadığını, 8 Temmuz günü sadece parka doğru yürürken gözaltına alınan müvekkilleri için 2911’in koşullarının gerçekleşmediğini, “yakalama, gözaltı, ev ve üst arama kararları” iptal edilmişken, iptal edilmiş bir işlemlere dayanılarak dava açılamayacağını belirtti.

(Cumhuriyet/Yeşil Gazete)

 

 

 

 

 

Sendika.org’un haberine göre, itirazı yerinde bulan Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi savcılığa iade etti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.