DünyaManşet

Tahrir meydanında çatışma

0

2 Şubat 2011, güncelleme 18:45 – Mısır’ın başkenti Kahire’de gösterilerin devam ettiği Tahrir meydanına sabah saatlerinde Hüsnü Mübarek yanlılarının girmesiyle başlayan gerginlik çatışmaya dönüştü.

Güvenlik güçleri sabah saatlerinde göstericilerin bulunduğu Tahrir meydanına hükümet yanlısı bir grup göstericinin girmesine izin vermiş ve bu nedenle gerginlik başlamıştı. Bu gerginlik öğleden sonra çatışmaya dönüştü. Al Jazeera muhabirleri meydanda yüzlerce yaralı olduğunu bildiriyorlar.

Çatışmayı hükümet yanlılarının göstericilere taşlarla ve kılıçlarla saldırmalarının neden olduğu, meydana atların ve develerin üstünde kişilerin de girdiği bildiriliyor.

Protestocular, bazı saldırganların üzerinde buldukları resmi görevli olduklarına dair kimlik belgelerini kameralara gösterirken, Mısır devlet televizyonumeydanda çatışmaya neden olan Hüsnü Mübarek yanlıları arasında sivil giyimli polislerin bulunduğu ve grubun Mübarek tarafından gösterileri bastırmak için meydana gönderildiği iddialarını yalanladı. Bu arada güvenlik güçleri biraz önce kalabalığa gaz bombalarıyla müdahale etti.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu hükümet karşıtı göstericilerin meydan dışına doğru kaçıştığı haber veriliyor.

(Yeşil Gazete)

Al Jazeera ve sosyal medya kaynaklarından derlenmiştir.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.