ManşetTürkiye

Tahir Elçi, Diyarbakır’da vurulduğu yerde anıldı

0

Diyarbakır Barosu Başkanı, insan hakları savunucusu Tahir Elçi, bir yıl önce bugün vurulduğu yer ve saatte anıldı; anmada Elçi’nin özgürlük ve hak mücadelesini sürdürme sözü verildi.

59

Diyarbakır Barosu Başkanı, insan hakları savunucusu Tahir Elçi, tam bir yıl önce vurulduğu saatte, 10:53’te, vurularak hayatını kaybettiği Dört Ayaklı Minare önünde anıldı.

Anmaya, Elçi ailesi, Diyarbakır Barosu’ndan avukatlar ve Diyarbakırlılar katıldı. Açıklamanın ardından Elçi’nin vurulduğu ve şu anda tadilatta olan minarenin önüne karanfiller bırakıldı.

Basın açıklamasını, Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen okudu.

Özmen, “Bir kez daha bize bıraktığı mirasa sahip çıkacağımızın sözünü verip barış, demokrasi, özgürlük ve insan hakları mücadelesini sürdürmeye devam edeceğimizi belirtmek isteriz” diye konuştu.

İstanbul’da, “Tahir Elçi için İstanbul Buluşması”

Hrant Dink Vakfı da, Diyarbakır Barosu ile birlikte 29 Kasım Salı günü (yarın) Bakırköy’de bulunan Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde “Tahir Elçi için İstanbul Buluşması” adı ile bir anma etkinliği düzenliyor.

58

Türkçe ve Kürtçe hazırlanan anmaya dair davetiye metninde, “Bir yıl oldu, Barış elçisi Tahir Elçi’yi Dört Ayaklı Minare’nin önünde vurmalarının üzerinden bir yıl geçti. Topraklarımız için de çok zor bir yıldı. Tahir Elçi’siz daha da zor oldu. Hepimizin kaybının birinci yıldönümünde bir arada olalım, acıyı paylaşalım, birbimize sığınalım istiyoruz.

Tahir Elçi için İstanbul Buluşması’nda birlikte olmak dileğiyle” mesajı paylaşıldı.

 

(Bianet, Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.