Kültür-SanatManşet

SYFF2011 sona erdi: Hiç birimiz yalnız değiliz

0

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali‘nin (SYFF2011)bu yılki programı, 1-5 Aralık tarihlerinde çevrimiçi olarak Surdurulebiliryasam.net  adresinde izleyicilerle buluştu.

Festivalde 14’ü uzun, yedisi kısa toplam 21 adet belgesel, 6200 izlenme rakamına ulaştı. Bazı film seanslarının ardından etkinlik yapmak için başvuran kişi ve kuruluşlardan, filmlerle alakalı konularda içeriği olanlar bağımsız çevrimiçi yan etkinlikler düzenledi.

SYFF2021 seçkisi, dünyanın farklı yerlerinden iklimi, enerjiyi, suyu, insanları, toplulukları ve tüm canlıları konu alan hikayelerin yanı sıra ekolojik, sosyal ve ekonomik konularda sistem etkileşimlerini okumamıza yardımcı olan, algımızın değişimine öncülük eden bilim insanlarını ve işiyle dünyayı değiştirmeye çalışanları 14 yıldır izleyicilerle buluşturuyor.

Festival 1 Aralık’ta destekçilerin açılış konuşmaları ve %25 Devrimi filmi ile açılmış; İklim İçin Tema Destekçisi UNDP Türkiye’nin Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, açılış konuşmasında, gezegenimizin içinde bulunduğu durumun aciliyetine ve radikal değişim ihtiyacına vurgu yapmıştı. Liderlerden karbon emisyonları ile ilgili cesur ve iddialı önlemler talep etmemizin önemine değinen Vinton, içinde bulunduğumuz durumun aciliyetine değinirken insanlara seçimlerinin sonuçlarını gösteren, bilimi açıklayan, ilham veren hikayeler aktaran belgesel filmlerin en büyük müttefiklerimizden biri olduğunu belirtmişti.

Festival Destekçisi Heinrich Böll Stiftung Derneği’nin Türkiye Temsilcisi Kristian Brakel de devam etmekte olan pandemide olduğu gibi iklim değişikliğinde de durumun ciddiyetine değinmiş ve her iki konuda da bir takım gelişmeler olduğundan, örneğin Türkiye’nin Paris İklim Anlaşması’nı onaylamış olmasından bahsetmişti.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.