Antalya’da Koyu Yeşil Film Günleri başlıyor

9-13 Aralık 2020 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleşecek olan 'Koyu Yeşil Film Günleri' kapsamında, Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 2019 seçkisinde yer alan ama pandemi nedeniyle gösterilemeyen 14 kısa ve 11 uzun metrajlı film gösterimde olacak.

2015’ten bu yana Antalya’da, Antalya Kültür Sanat’ın ev sahipliğinde
gerçekleşen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, bu yıldan başlayarak
Koyu Yeşil Film Günleri adı altında düzenlenecek.

9-13 Aralık 2020 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleşecek olan “Koyu Yeşil Film Günleri” kapsamında, Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 2019 seçkisinde yer alan ama pandemi nedeniyle gösterilemeyen 14 kısa ve 11 uzun metrajlı film gösterimde olacak.

Filmler ve söyleşiler

İklim değişikliği, doğa koruma ve yaban hayatı, biyoçeşitlilik, sürdürülebilir tarım, su hakkı, altın madenciliği ve toksik atıklar, kent hakkı, göç, sosyal girişimcilik, sürdürülebilir ekonomi gibi konuların işlendiği filmlerin seyirciyle çevrimiçi olarak buluşacağı etkinlik boyunca her akşam saat 20.00’de o günün bir filminden hareketle, konuyu derinlemesine irdeleyen bir söyleşi gerçekleşecek.

Özellikle Antalya’yı tehdit eden aşırı kentleşme, turizm baskısı, maden arama-taş ocakları, ormanların tahribi ve bu tehditlere karşı yeni dünya tahayyülleri gibi konular sektör temsilcileri, akademisyenler ve aktivistlerle tartışılacak.

Nereden izleyebilirsiniz?

Koyu Yeşil Film Günleri filmleri, “surdurulebiliryasam.net” web sayfası üzerinden, söyleşiler ise “AKS Zoom hesabı” üzerinden kayıt olunarak izlenebilecek.

Gösterim programı ve söyleşilerle ilgili detaylı bilgiye www.antalyakultursanat.org.tr sayfasından ve Antalya Kültür Sanat’ın sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir. Sosyal medya hesapları ise şu şekilde:

facebook.com/antalyakultursanat
twitter.com/antalyakultur
instagram.com/AntalyaKulturSanat/

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şirketlerin toplumsal sorumluluğu

Türk şirketleri kurumsal sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik uygulamalarında batılı benzerleri kadar başarılı değil. Ancak bu sadece şirketlerden kaynaklanmıyor, 'öngörülemezlik ortamı' ve toplumsal baskının eksikliği de bunda etkili. 

‘Qou vadis-2’: Ülke nüfusu

Geleceği ile ilgili derin kaygılar duymakta olan nüfus kesimlerinin, Türkiye’nin her yerinde giderek artmakta olduğu bir ortamdayız. Ne kent nüfusu kentte kalabilecek uzun erimli bir gelecek görüyor, ne de kır nüfusu kırda kalabilecek bir durum algılıyor.

[Bir şarkının hikayesi] San Francisco/ Scott McKenzie

Scott McKenzie’nin Hippi kültürünü konu alan 'San Francisco (Saçınıza Çiçek Taktığınızdan Emin Olun)' şarkısı, Beatles’ın 'All You Need is Love'ı ile beraber, 'Summer of Love'ın belirleyici şarkılarından biri olarak kabul edilir.

Yandı Çukurova yandı

Türkiye’de tarımın geldiği yer içler acısı. Ülkenin dört bir yanındaki çiftçiler isyan halinde. Diğer taraftan en fazla artış gıda fiyatlarında. Dikkate alınması gereken ciddi bir dengesizlik var.

[Çocuklar için Yeşil Kitaplar] Bir güvercini sevmekle başlayacak her şey

Maalesef sorun yarattığı var sayılanlara karşı empati yoksunu, sadece kendi refahını gözeten adaletsiz çözümler üretmek yalnızca 'Güvercin Kakası' kitabındaki kasaba halkına mahsus değil. Katliam Yasası'nı unutmadınız değil mi?

EN ÇOK OKUNANLAR