ManşetEkolojiKültür-Sanat

Antalya’da Koyu Yeşil Film Günleri başlıyor

0
Turist İstilası, İspanya, 2019

2015’ten bu yana Antalya’da, Antalya Kültür Sanat’ın ev sahipliğinde
gerçekleşen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, bu yıldan başlayarak
Koyu Yeşil Film Günleri adı altında düzenlenecek.

9-13 Aralık 2020 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleşecek olan “Koyu Yeşil Film Günleri” kapsamında, Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 2019 seçkisinde yer alan ama pandemi nedeniyle gösterilemeyen 14 kısa ve 11 uzun metrajlı film gösterimde olacak.

Filmler ve söyleşiler

İklim değişikliği, doğa koruma ve yaban hayatı, biyoçeşitlilik, sürdürülebilir tarım, su hakkı, altın madenciliği ve toksik atıklar, kent hakkı, göç, sosyal girişimcilik, sürdürülebilir ekonomi gibi konuların işlendiği filmlerin seyirciyle çevrimiçi olarak buluşacağı etkinlik boyunca her akşam saat 20.00’de o günün bir filminden hareketle, konuyu derinlemesine irdeleyen bir söyleşi gerçekleşecek.

Özellikle Antalya’yı tehdit eden aşırı kentleşme, turizm baskısı, maden arama-taş ocakları, ormanların tahribi ve bu tehditlere karşı yeni dünya tahayyülleri gibi konular sektör temsilcileri, akademisyenler ve aktivistlerle tartışılacak.

Nereden izleyebilirsiniz?

Koyu Yeşil Film Günleri filmleri, “surdurulebiliryasam.net” web sayfası üzerinden, söyleşiler ise “AKS Zoom hesabı” üzerinden kayıt olunarak izlenebilecek.

Gösterim programı ve söyleşilerle ilgili detaylı bilgiye www.antalyakultursanat.org.tr sayfasından ve Antalya Kültür Sanat’ın sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir. Sosyal medya hesapları ise şu şekilde:

facebook.com/antalyakultursanat
twitter.com/antalyakultur
instagram.com/AntalyaKulturSanat/

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.