Milletler Birleşince’nin Türkiye prömiyeri Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nde yapılacak

Birleşmiş Milletler’in 75'inci yılı vesilesiyle yayınlanan film, Covid-19’un yıllar boyunca kaydedilen ilerlemeyi tehdit ettiği bir zamanda, daha iyi bir dünya kurmak için ihtiyaç duyulan eylemleri ortaya koyuyor.

“Milletler Birleşince: Acil Durumlar İçin Acil Çözümler” filminin Türkiye’deki ilk gösterimi, Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 2020 seçkisinin yer alacağı ve çevrimiçi düzenlenecek olan SYFFEVDE’nin açılışında 1 Aralık saat 11.00’de yapılacak.

Birleşmiş Milletler’in (BM) 75’inci yılı vesilesiyle yayınlanan film, Covid-19’un yıllar boyunca kaydedilen ilerlemeyi tehdit ettiği bir zamanda, daha iyi bir dünya kurmak için ihtiyaç duyulan eylemleri ortaya koyuyor. film, Covid-19’dan yoksulluk, eşitsizlik, toplumsal cinsiyet eşitsizliği, iklim değişikliği, adalet ve insan haklarına kadar dünyanın en büyük sorunlarını çözümlemek için neler yapılması gerektiğini irdeliyor.

Filmde kimler yer alıyor?

Filmin yapımcılığını 72 Films, yazar ve yönetmenliğini ise, BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Savunucusu Richard Curtis üstlendi. Filmde yer alanlar ise şu şekilde:

  • Eğitim savunucusu ve BM Barış Elçisi Malala Yousafzai gibi önde gelen aktivistler;
  • BM İyi Niyet Elçileri Don Cheadle (UNEP) ve Michelle Yeoh (UNDP);
  • Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Savunucusu ve UNESCO Barış Elçisi Forest
  • Whitaker, aktör ve kadın hakları aktivisti Thandie Newton OBE;
  • Eğitim Teknolojileri Profesörü Sugata Mitra;
  • Grammy adayı şarkıcı Burna Boy’un özel dinletisi, defalarca Grammy ödülü kazanmış sanatçı Beyoncé’nin daha önce BM için söylediği şarkının yeni bir versiyonu;
  • BM Genel Sekreteri António Guterres ve BM Genel Sekreter Vekili Amina Mohammed.
  • Julia Roberts ise, radyo yayınına ve gösterinin podcast versiyonuna ev sahipliği yaptı.

Çözüme odaklanıyor

Dünyamızı kökten değiştiren küresel salgın döneminde, film, olgular ve çözümlere odaklanması, gerçek değişim yaratacak kanıt temelli eylemin gerekli olduğunu benimsemesiyle, diğer öykülerden ayrılıyor.

Borç hafifletme, fosil yakıt sübvansiyonlarını sona erdirme, sağlık hizmetlerine evrensel erişim, nitelikli eğitim ve dijital mali güçlenme gibi alanları kapsayan yayın, daha iyi bir dünya kurmak için yapılması gereken acil ve sonuç getirici eylemleri ortaya koyuyor.

SYFFEVDE ise 1-6 Aralık 2020 tarihlerinde çevrimiçi düzenlenecek. Film, 1 Aralık saat 11.00 ve 2 Aralık saat 14.15’te www.surdurulebiliryasam.net adresinden Türkiye’nin her yerinden izlenebilecek.

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

‘Avrupa’da sıcaklık kaynaklı ölümler 70 yıl içinde üç katına çıkabilir’

Yeni bir araştırmaya göre, küresel sıcaklık artışı 3 derece ile sınırlandırılsa dahi önlemler alınmazsa yüzyıl sonuna kadar 55 bin ek can kaybı meydana gelebilir. Güney Avrupa en büyük risk altında.

Geri dönüşümün davranışsal ekonomisi-2

Türkiye’nin atık yönetim karnesi ciddi anlamda endişe verici. Henüz kendi atıklarımızla ne yapacağımızı yönetemiyorken, Avrupa’nın atıklarının yarısının ülkemize gönderilmesi bu endişeyi daha da derinleştiriyor.

Şirketlerin toplumsal sorumluluğu

Türk şirketleri kurumsal sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik uygulamalarında batılı benzerleri kadar başarılı değil. Ancak bu sadece şirketlerden kaynaklanmıyor, 'öngörülemezlik ortamı' ve toplumsal baskının eksikliği de bunda etkili. 

‘Qou vadis-2’: Ülke nüfusu

Geleceği ile ilgili derin kaygılar duymakta olan nüfus kesimlerinin, Türkiye’nin her yerinde giderek artmakta olduğu bir ortamdayız. Ne kent nüfusu kentte kalabilecek uzun erimli bir gelecek görüyor, ne de kır nüfusu kırda kalabilecek bir durum algılıyor.

[Bir şarkının hikayesi] San Francisco/ Scott McKenzie

Scott McKenzie’nin Hippi kültürünü konu alan 'San Francisco (Saçınıza Çiçek Taktığınızdan Emin Olun)' şarkısı, Beatles’ın 'All You Need is Love'ı ile beraber, 'Summer of Love'ın belirleyici şarkılarından biri olarak kabul edilir.

EN ÇOK OKUNANLAR