EmekManşet

SYFF 2015’de tekstil sektörüne emek sömürüsü üzerinden bakan film, “Gerçek Bedel”

0

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF), 19 – 22 Kasım tarihlerinde 20 ilde eş zamanlı olarak sahne alıyor bu sene. 8. kez düzenlenen ekolojik belgesel festivalinde bu sene birbirinden önemli 30 film seyircilerle buluşacak.

Bu filmlerden birisi olan “Gerçek Bedel” (True Cost) de moda Dünyasına, tekstil Sektörüne farklı bir perspektiften, Bangladeş’de meydana gelen fabrika katliamı ile su yüzüne acımasız emek sömürüsü üzerinden bakıyor.

38

Bangladeş, Kamboçya Çin, Danimarka, Fransa, Haiti, Hindistan, İtalya, Uganda, Birleşik Krallık ortaklığındaki 2015 yapımı filmin yönetmeni ise Andrew Morgan.

Gerçek Bedel’in fragmanı

Filmin Türkçe altyazılı fragmanını SYFF’nin facebook sayfasından izleyebilirsiniz.

SYFF ekibi “Gerçek Bedel”i şu sözlerle özetliyor;

37

“Bu, kıyafetlerimizle ilgili bir hikâye. Giydiğimiz giysiler, onları yapan insanlar ve bu endüstrinin dünyaya etkileri ile ilgili. İnsani ve çevresel etkileri dramatik bir biçimde artarken, giyinmenin bedeli on yıllardır azalıyor. Gerçek Bedel, bu anlatılmayan hikâyenin üzerindeki perdeyi kaldıran ve bizi kıyafetlerimizin gerçek bedelini kimin ödediğini düşünmeye davet eden çığır açıcı bir belgesel.

En parlak podyumlardan en yoksul gecekondu bölgelerine kadar dünyanın her yerindeki ülkelerde çekilmiş ve dünyanın en etkili öncülerinden Stella McCartney, Livia Firth ve Vandana Shiva söyleşilerinin de yer aldığı benzersiz bir proje olan Gerçek Bedel, bizleri dünyanın her yerinden, kıyafetlerimizin arkasındaki insanlara ve mekânlara doğru zihin açıcı bir yolculuğa davet ediyor.”

39

Tüm film ve etkinliklerin ücretsiz olduğu SYFF bu sene Adana, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bayındır (İzmir), Bodrum (Muğla), Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Eskişehir, Fethiye (Muğla), Giresun, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Trabzon ve Urla (İzmir)’de eş zamanlı olarak düzenleniyor.

İl il etkinlik programlarını facebook.com/surdurulebiliryasam/etkinlikler.sayfası adresinden öğrenebilirsiniz.

 

(Yeşil Gazete)

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.