DünyaManşet

Suudi kadınlar pes etmiyor

0

Suudi Arabistan’da yetkililerin uyarılarına rağmen kadınlar direksiyon başına geçerek, otomobil kullanma yasağını protesto etti. En az 14 kadının gözaltına alındığı bildiriliyor.

uudi Arabistan’da, kadın aktivistlerin başlattığı “Woman2Drive” kampanyası kapsamında, yetkililerin tüm caydırıcı uyarılarına karşın en az 60 kadın direksiyon başına geçti. Kampanyayı destekleyen bazı kadınlar otomobil kullandıkları anları kameraya çekerek, internet üzerinden paylaştı. Direksiyon başına geçen kadınlardan 14’ünün gözaltına alındığı bildirildi.

Kampanya kapsamında, kadınlar geçen cumartesi direksiyon başına geçmeye çağrıldı. İçişleri bakanlığının uyarılarına rağmen, her ne kadar istenilen katılım düzeyine ulaşılamasa da, en az 60 kadının direksiyon başına geçtiği bildirildi. Yetkililer, sadece otomobil kullanan kadınların değil, kampanyayı internet üzerinden destekleyenlerin de cezalandırılacağını açıklamıştı.

“Woman2Drive”, Twitter üzerinden, kampanyanın bitmediğini ve yasak kaldırılana kadar devam edeceklerini duyurdu.

Suudi Arabistan’da kadınların otomobil kullanmasını yasaklayan bir yasa bulunmuyor. Ancak kadınlara ehliyet verilmiyor. Benzer bir protesto, 1991 ve 2011 yıllarında da gerçekleştirilmişti.

(DW)

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.