SağlıkDünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Suudi Arabistan’da koronavirüse karşı ırkçı önlem

0

Şimdiye kadar 20 kişide koronavirüs tespit edilen ve salgına karşı önlem almak isteyen Suudi Arabistan‘ın ulusal petrol şirketi Aramco, göçmen bir çalışanına maske takıp el dezenfektanı kıyafeti giydirdi ve diğer çalışanların ellerini dezenfekte etmesi için ortalıkta dolaştırdı.

‘Modern kölelik yok olmadı, sadece yeniden paketlendi’

Görüntülerin sosyal medyaya yansıması üzerine olay büyük infial yarattı, şirket ırkçılıkla ve modern kölelikle suçlandı. Bir Twitter kullanıcısı, “Körfez sınıfçılığı” derken bir diğeri “Modern kölelik burada asla yok olmadı, sadece yeniden paketlendi” ifadelerini kullandı.

Pek çok kişi, asıl, fikri bulan kişinin “beyninin dezenfekte edilmesini” istedi. Aramco’nun insan hakları konusundaki sicilini ve göçmen işçilere karşı tutumunu hatırlatan pek çok kişi de şirketi ırkçılıkla suçladı.

Şirket geri adım attı ama yetmedi

Tepkilerin büyümesi üzerine bir açıklama yapan Aramco, sterilizasyonun önemine dikkat çekilmek amacıyla yapılan bu uygulamanın yetkililere danışılmadığını belirtti. Bu uygulamayı onaylamadıklarını söyleyen şirket, Buna derhal son verildi ve bir daha yaşanmaması için gereken önlemler alındı” dedi.

Ancak şirketin açıklaması pek çok kişi tarafından tatmin edici bulunmadı.

‘Bizden değil ondan özür dileyin’

Bir Twitter kullanıcısı,Bizden özür dilemeyin, o adamın kendisinden özür dileyin, onu onurlandırın ve bunu paylaşın” dedi.  Söz konusu kullanıcı, ayrıca “Bu fikri bulan, Allah korkusu ya da işçiye saygısı olmayan o kişiye dezenfektan kıyafetleri giydirin ve gün boyunca şirkette dolaştırın” önerisinde bulundu.

Bir diğer kullanıcı da, “Özür yeterli değil. Bu fikrin ardındaki kişi cezalandırılmalı ve bu işçi de maddi-manevi tazminat almalı. İnsanların duyguları oyuncak değildir diye yazdı.

More in Sağlık

You may also like

Comments

Comments are closed.