Türkiye

Suruç’ta silahlı çatışma

0

Urfa’nın Suruç İlçesi’nde, iki ailenin fertleri arasında başlayan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada 2’si ağır 7 kişi yaralandı. 11 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre olay saat 16.00 sıralarında Suruç’un Kurutepe Köyü’nde meydana geldi. Aralarında daha önceden husumet olan Kılıç ile Firathan ailelerinin fertleri arasında, Ziraat Odası delege seçimleri nedeniyle tartışma çıktı. Köy meydanında çıkan ve kısa sürede büyüyen tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Olayı duyarak köy meydanına gelen iki ailenin yakınlarının da katılımıyla büyüyen kavgada, taraflar birbirine üzerlerinde bulunan tabancalarla ateş etmeye başladı. Ortalığın savaş alanına döndüğü silahlı kavga üzerine köye gelen jandarmaların müdahalesi ile sonlandırıldı.

Yaklaşık 50 kişinin karıştığı kavga sırasında ateşlenen silahlardan çıkan mermilere hedef olarak yaralanan; Murat, Hüseyin, Mehmet Arif, Adil, Haydar ve Halil Firathan ile Mustafa Kılıç otomobiller ile Suruç Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada yapılan ilk müdahalelerinin ardından yaralılar Urfa’ya sevk edildi.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Balikligöl Devlet Hastanesi ve Harran Üniversitesi Tip Fakültesi’nde tedavilerine başlanan yaralılardan Mehmet Arif ve Adil Fırathan’ın sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Öte yandan, kavgayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Kılıç ailesine mensup 11 kişiyi gözaltına aldığı belirtildi. Yeni bir kavga yaşanma ihtimaline karşın güvenlik güçleri Kurutepe Köyü ile yaralıların tedavi gördüğü hastanelerde geniş güvenlik önlemi aldı. (ANF)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.