ManşetLGBTİ+Türkiye

‘IŞİD LGBTİ+’lara saldırı emri verdi’

0

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın IŞİD‘in “Türkiye Vilayeti” sorumlusu olmak iddiasıyla tutuklanan “Ebu Usame el Türki” kod adlı Kasım Güler hakkında dava açması sonrası Güler’in itiraflarına davanın eklerinde yer verildi.

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın aktardığı üzere Güler’in 74 sayfalık itirafında IŞİD’in Türkiye’de yaptığı ve yapmayı planladığı eylemlerin  ayrıntıları yer almıştı.

IŞİD: LGBT eylemi yapabilen varsa yapsın

Kaos GL’den Yıldız Tar’ın  aktardığına göre; Güler, örgütün Türkiye’deki tüm üyelerine “LGBT ile ilgili eylem yapabilen varsa bildirsin veya yapsın” diye emir gönderdiğini itiraf etti.

İzmir ve Adana saldırı planları

Güler, “İbn-i Adem” kod adlı bir örgüt üyesinin faaliyetlerinden bahsederken örgütün Türkiye’deki tüm üyelerine LGBT eylemi emri gönderdiğini söyledi. İtiraflarda, IŞİD’in Konya’daki Utbe kod adlı bir diğer üyesinin de İzmir’de LGBTİ+’lara saldırmak için şehre gittiği, örgütten patlayıcı istediği, olumsuz cevap alınca saldıramadığı da yer aldı.

Güler, Adana’da bir örgüt üyesine silah alındığını ve Adana’da LGBTİ+’lara saldırı hazırlığı olduğunu ancak sonrasında neden saldırılamadığını bilmediğini de sözlerine ekledi.

Taksim’de LGBTİ+ derneklerine saldırı hazırlıklarında olduklarını da doğrulayan Güler, saldırganın yakalanması sebebiyle saldıramadıklarını itiraf etti. Güler ayrıca örgüt üyesi bir kişinin de LGBTİ+’lara saldırı emrini yerine getiremedikten sonra ülkeden kaçtığını söyledi.

Ne olmuştu?

Güler, IŞİD’in “Türkiye’de CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, LGBTİ+’lar, Kapadokya‘da turistleri taşıyan hava balonları, Zöhre Ana Cemevi, Adana’da İncirlik Üssüne saldırı planladığını” söylemişti. Güler, şunları iddia etmişti:

“Bizden hizam (patlayıcı yüklenmiş kemer) veya patlayıcı yelek istedi. 6-7 ay gönderilmeyince benim Türkiye Vilayeti Valiliği dönemimde de risale göndererek malzemelerin durumunu sordu. Ben de böyle bir imkanımız olmadığını, ailesinin yanına dönmesini kendisine bildirdim. O da Konya’ya döndü.”

Güler, 2017 başlarında örgüt yöneticisi Nusret Yılmaz‘ın İzmir’in Bergama ilçesinde eylem yapma kararı aldığını, buraya keşif yapmak üzere adam gönderildiğini de duyduğunu, ancak hedefin neresi olduğunu bilmediğini öne sürmüştü. Kasım Güler, ifadesinde Ankara Gar, Suruç, Antep Kına gecesi, Reina katliamlarını da örgütün yaptığını kabul etmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.