ManşetTürkiye

Suruç anmasına polis müdahalesi

0

Kobanêli çocuklara oyuncak götürmek için 20 Temmuz 2015’te Urfa Suruç’taki Amara Kültür Merkezi’nin bahçesinde bir araya gelen ve İŞİD’li canlı bomba saldırısında yaşamını kaybeden 33 genci anmak için merkezin önünde toplanan gruba polis müdahale etti. Suruç anmasına polis müdahalesi

Polis, Suruç Aileleri İnisiyatifi tarafından organize edilen anma için kültür merkezinin bahçesinde toplananlardan hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını  indirmesini istedi. Fotoğrafların indirilmemesi üzerine müdahale eden polis, hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını yırttı.

Polis ile aileler ve HDP’li vekiller arasında yaşanan gerginlik sırasında milletvekilleri de darp edildi.

Suruç İçin Adalet Platformu‘nun sosyal medya hesabından, polis müdahalesi sonrası açıklamanın yapıldığı belirtildi.

Amara Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anmanın ardından, katliamda hayatını kaybedenlerin mezarlarının ziyareti de yine polis tarafından engellendi.

Suruç anmasına polis müdahalesi

İHD: Unutturmayacağız

Suruç anmasına polis müdahalesi ile ilgili bir açıklama yapan İnsan Hakları Derneği (İHD)  açıklamasında şöyle denildi:

Katliamın üzerinden tam beş yıl geçti. Tutuklu sanık Yakup Şahin bir kere bile duruşmaya getirilmedi, katillerin devlet içinden destek gördüğü ve 10 Ekim Ankara Gar Katliamı sanıklarıyla bağlantısı olduğu konusunda kesin kanıtlar olmasına rağmen dosyada gerçekler ve gerçek sorumluları açığa çıkartacak adımlar atılmadı. Ama patlamada zarar gören ve yakınlarını kaybeden müştekiler için her bir duruşma işkenceye dönüştürüldü, katillerin peşini bırakmadıkları için adeta cezalandırıldılar”

Davanın bir sonraki duruşması 18 Ağustos’da görülecek.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.