2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiye

Malatya Valiliği’nden deprem anmalarına yasak

0

Malatya Valiliği, 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde, resmî izinler haricinde, yapılması muhtemel her türlü etkinlik ve eylemin üç gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

Yapılan  açıklamada valilik izni dışında 6 Şubat depremlerinin yıldönümüyle ilgili düzenlenecek her türlü etkinliğin de yasaklar kapsamında olduğu bildirildi. Söz konusu yasak 5 Şubat Pazartesi günü saat 00.01’den 7 Şubat Çarşamba günü saat 23:59’a kadar sürecek.

Valiliğin yayımladığı açıklama şöyle:

“Malatya Valiliğinin oluru ile Valilik ve Kaymakamlık makamının uygun göreceği etkinlikler ile 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde vefat eden vatandaşlarımızı anma amaçlı yapılacak etkinlikler, kamu kurum ve kuruluşlarının, düzenleyeceği, resmi bayram, resmi anma ve kutlamalar, spor faaliyetleri, bilimsel, ticari ve` ekonomik amaçlarla yapılan etkinlik ve toplantılar hariç olmak üzere, yapılması muhtemel her türlü eylem, etkinlikler ile belirtilen konuların devamı niteliğinde (toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi, araç konvoyu, her türlü karşılama, uğurlama, açık ve kapalı yer toplantısı, açlık grevi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri ve broşür dağıtma, afiş ile pankart asma, imza kampanyası düzenleme gibi) her türlü açık ve kapalı alanlardaki eylem ve etkinlikler ile bu eyleme destek vermek amacıyla gelen araçların ve şahısların ilimiz sınırları girişlerinin 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/A ve 11/C maddeleri gereğince engellenmesi, ayrıca 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanununun 17. ve 19. maddeleri hükmü gereğince belirtilen konuların devamı niteliğindeki her türlü eylem, etkinliklerin Malatya İl Geneli (tüm dış ilçelerin tamamı polis ve jandarma sorumluluk bölgesi dahil) 05.02.2024 Pazartesi günü saat 00.01’den 07.02.2024 Çarşamba günü saat 23.59’a kadar 3 gün süre ile yasaklanmasına karar verilmiştir.”

TKP, Sol Parti, EMP, KESK ve kentteki diğer siyasi parti, sendika ve meslek örgütlerinin oluşturduğu 6 Şubat Platformu tarafından depremin yıldönümü nedeniyle kentte anma programı ve anma yürüyüşü gerçekleştirilecekti.

Söz konusu yasakların ardından açıklamada bulunan TKP Malatya İl Örgütü, valiliğin kararının hükümsüz olduğunu belirtti.

Yarın saat 04.17’de Hayat Sitesi önünde kurum temsilcileri tarafından anma programı, ardından 12.30’da Emeksiz Caddesi üzerinde buluşarak anma yürüyüşü gerçekleştirilecek.

TKP Malatya İl Örgütü tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Malatya Valiliği’nin 6 Şubat eylemlerini ve anmalarını yasaklama kararı hükümsüzdür. 6 Şubat 2023’te halkını, yurttaşlarını çaresizliğe terk edenlerin kararını tanımıyoruz. Unutmayacağız!

Hem bu kararı alanlardan, hem de 6 Şubat’ta yaşanılan yıkımlarda sorumluluğu olanlardan hesap soracağız.”

 

You may also like

Comments

Comments are closed.