DünyaManşet

Suriye’de açlık alarmı

0

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) sözcüsü Elisabeth Byrs, şiddetli çatışmaların devam ettiği Suriye’de 1 milyon kişinin yiyecek ihtiyacını karşılayamadığını açıkladı.

Byrs, gıda krizinin yaşandığı ülkede 1.5 milyon insanla temas kurabildiklerini ama halen 1 milyon kişinin gıda sıkıntısı çektiğini söyledi.

WFP’nin çatışmaların devam ettiği bölgelerdeki sivillere yardım ulaştırmasının gün geçtikçe zorlaştığına dikkat çeken Byrs, organizasyon çalışanlarının çatışmalar dolayısıyla, Humus, Halep, Tarsus ve Kamışlı şehirlerinden çekilmek zorunda kaldığını söyledi.

Suriyeli muhalifler ve Beşar Esad’a bağlı kuvvetler arasında 21 aydır devam çatışmalar sonucunda, 60 binden fazla insan hayatını kaybetti.

Devam eden çatışmalar sonucunda ülkede tarım ve ticaret hayatı da büyük hasar görmüş durumda. Zarar gören buğday üretimi yüzünden, özellikle çatışmaların meydana geldiği bölgelerde fırınların önünde büyük kuyruklar oluşuyor.

Birleşmiş Milletler, geçtiğimiz Aralık ayında insani krizin yaşandığı Suriye için 1.5 milyar dolarlık bir yardım çağrısı yapmıştı.

Çatışmalar sebebiyle, evlerini terk etmek zorunda kalan 1.5 milyon Suriyeli dahil, yaklaşık 4 milyon Suriyeli acil insani yardıma ihtiyaç duyuyor.

Sadece geçtiğimiz ay içerisinde Suriye’yi terkeden mültecilerin sayısı 100 bin kişi artarak, 600 bin’e yükseldi. İnsani yardıma, sadece ülke sınırları içerisinde değil, sığınmacıların gittiği Lübnan, Ürdün ve Türkiye gibi komşu ülkelerde de ihtiyaç duyuluyor.

(Reuters, Yesil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.