DünyaManşet

Suriye Ordusu Şam’da ilerliyor

0
Suriye ordusunun  tank ve topçu desteğinde Şam’ın isyancıların kontrolündeki dış mahallelerinden el-Kabun’a girdiği bildirildi.
Hükümet kuvvetleri bir gün önce yine isyancıların elindeki Cobar mahallesine girmiş, yabancı gazetecilere mahalleyi gezdirmişti.

Son haftalarda çevredeki iki dış mahallenin daha hükümet kuvvetleri tarafından kuşatıldığı, isyancıların Şam’da hareket yeteneğinin giderek azaldığı gözleniyor.

Muhalif Suriye Ulusal Koalisyonu Esat yanlısı güçlerin halen el-Kabun’da bir camide 200 kişiyi rehin tuttuğunu, Barzeh mahallesinde de 40 bin sivilin ayrım gözetmeksizin açılan top ateşi altında olduğunu bildirdi.

Hükümet kuvvetlerinin sivilleri canlı kalkan olarak kullandığını önesüren muhalif grup BM ve diğer uluslararası örgütleri kadın, çocuk ve yaralıları hızla el-Kabun’dan tahliye etmeye çağırdı.
El-Kabun, Şam’ın iki yıl önce  Esat’a karşı ayaklanmaya ilk katılan  mahallelerinden biriydi.

Öteyandan kuzey’deki İdlib kenti çevresinde isyancıların elindeki köylere uçak, top ve roket kullanarak saldıran hükümet kuvvetlerinin en az 29 kişiyi öldürdüğü haber veriliyor.

Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü beş köyün hedef alındığı saldırıda sekiz kadın ve altı çocuğun da öldüğünü bildirdi.

(VOA)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.