Dünya

Suriye Ordusu Rabia kasabasını geri aldı

0

E13F4F8C-11DA-4770-B3EB-5FFBBF991810_w640_r1_sRabia kasabasını geri alan Suriye Ordusu, ülkenin kuzeybatısındaki Lazkiye vilayetinde elde ettiği başarıları sürdürdü.

Türkiye sınırına sadece 10 kilometre uzaklıkta olan Rabia kasabası, Suriye Hükümeti’nin son günlerde militanlardan geri aldıklarını açıkladıkları ondan fazla yerleşim biriminden biri.

Merkezi İngiltere’de bulunan ve Suriye’deki şiddet eylemlerini izleyen Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü, hükümete bağlı güçlerin Rus hava operasyonlarıyla desteklendiğini bildirdi. Suriye Ordusu ayrıca Rusya’dan stratejik yardım alıyor.

Örgütün açıklamasına göre Suriye’nin doğusundaki Deyrizor’da son üç günde Rus ve Suriye savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırılarında en az 164 kişi öldü. Dört ayrı kasabada en az 43 çocuğun öldüğü bildiriliyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlem’e göre IŞİD’in başkenti ilan ettiği Rakka’da da Rus ve Suriye hava operasyonları sonucu 44 kişi öldü.

Son şiddet olayları, Birleşmiş Milletler’in muhalif gruplarla Suriye Hükümeti’ni Cenevre’de barış görüşmeleri için biraraya getirmeye çalıştığı sırada yaşanıyor.

Birleşmiş Milletler Suriye temsilcisi Staffan de Mistura, görüşmelerin yarın başlamasını istiyordu. Ancak görüşmelere kimlerin katılacağı konusunda anlaşmazlıklar yaşanması üzerine toplantıların başlangıç tarihi birkaç gün ertelenecek.

(VOA)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.