Dünya

Suriye, kimyasal kullanacakmış!

0

Suriye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cihad Makdisi, müdahalede bulunulması durumunda kimyasal silahlara başvurabileceklerini söyledi.

Suriye’deki kimyasal silahların ordunun kontrolünde olduğunu belirten Makdisi, söz konusu silahları asla sivillere karşı kullanmayacaklarını belirtti. Makdisi, “Şartlar ne olursa olsun, Suriye, halkına karşı kimyasal silah kullanmayacak” dedi.

Suriye’deki çatışmalar konusunda da bilgi veren Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cihad Makdisi, başkent Şam’da güvenliği sağlama konusunda önemli gelişmeler elde ettiklerini savundu.

Muhaliflere göre kullanıyorlar zaten 
Suriye Ulusal Konsey Başkanı Abdülbasit Seyda’ya göre ise Esed yönetimi kimyasal silah kullanmaya başladı bile.

Seyda, dün yaptığı açıklamada, “Aldığımız son bilgilere göre Esed yönetimi artık bazı bölgelerde kimyasal silah kullanmaya başlamıştır. Artık BM Güvenlik Konseyi’nin devre dışı bırakılarak Suriye dostları ülkelerinin acilen harekete geçmesini istiyoruz” dedi.

Hizbullah silahları ele geçirebilir


ABD ve İsrail , Suriye’deki kimyasal silah depolarıyla ilgili durumu çok yakından takip ediyor. Suriye’de 17 aydır devam eden çatışmaların bir iktidar boşluğuyla sonuçlanması halinde, bu silahların Hizbullah gibi örgütlerin eline geçebileceğinden endişe ediliyor.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak İsrail ordusunun Suriye’deki kimyasal silahların Hizbullah ’ın eline geçmesini önlemek amacıyla yapılacak bir operasyon için hazırlıklara başladığını açıkladı. Kanal 10 televizyonuna dün akşam bir röportaj veren Barak, “Orduya başta istihbarat alanında olmak üzere gereken her konuda hazırlıkların yapılması emrini verdim. Böylece bir operasyon yapıp yapmamayı değerlendirme şansına sahip olacağız” dedi.

Radikal

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.