Dünya

Suriye Arap Birliği barış planına yeşil ışık yaktı

0

Suriye ile Arap Birliği arasında Arap Birliği barış planı çerçevesinde gözlemcilerin Suriye’ye gönderilmesini öngören protokol Kahire’de imzalandı.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim birliğin protokolde Suriye’nin istediği değişiklikleri yapması üzerinde anlaştıklarını ve Suriye’nin üzerinde değişiklikler yapılan protokol metnini Mısır’ın başkenti Kahire’de imzalandığını açıkladı.

Muallim, “Protokolde değişiklik yapılmasaydı, metni kabul etmezdik” dedi.

Muallim, bununla birlikte bazı Arap ülkelerin ülkedeki krizi tırmandırmaya çalıştığını belirtti.

Muallim, başkent Şam’da düzenlediği basın toplantısında, bazı Arap ülkelerinin Suriye’deki krizi tırmandırmaya çalıştığını, bu davranışların gerekçesinin olmadığını ve Suriye konusunun Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne götürülmesi konusunda, Arap Birliği’nin sekizinci maddesinin “herhangi bir Arap ülkesine dış müdahaleye karşı olduğunu” kaydetti.

Arap Birliği barış planı, muhaliflerle hükümet arasında diyalog sürecinin başlamasını, Arap Birliği’nin Suriye’ye gözlemci heyeti göndermesini, Suriye’deki şiddetin durdurulmasını, Suriye askerlerinin kentlerden çekilmesini ve Suriye’de olaylar sırasında tutuklananların serbest bırakılmasını içeriyor.

Arap Birliği Suriye’deki olayları son olarak 24 Kasımda ele almıştı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.