Ekolojik YaşamManşet

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’ne davet için pedala kuvvet dediler

0

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF) 10. yılında 10 farklı şehirde eş zamanlı olarak 22 – 26 Kasım tarihlerinde izleyicileri ile buluşuyor.

Festivali kendi yerelinde düzenleme sorumluluğu alan şehir organizasyonu ekipleri de hummalı bir çalışma içerisindeler. SYFF’yi izlemek isteyen her kesime ulaşabilmenin yanısıra tanıtım faaliyetlerinde de sürdürülebilir yaşam ilkeleri doğrultusunda hareket etmek de önem taşıyor.

Mersinli bisikletçiler de buna uygun olarak 18 Kasım Cumartesi günü Mezitli’den Forum’a kadar olan yaklaşık 7 kilometrelik mesafeyi bisikletleri ile katederken yolda karşılaştıkları insanlara hem broşür dağıtma hem de SYFF’ye dair bilgi aktarma imkanı buldular.

Mersin Marina’daki SYFF standı önünde biraraya gelen ekip. Marina’daki standda Cumartesi günü SYFF Mersin destekçilerinden Makina Mühendisleri Odası’nın girişimi ile üniversite öğrencisi Ertan ve Yusuf bulunuyordu.

SYFF Mersin ekibi içinde de yer alan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Mersin organizatörü Ebru Petek Budur ile ile Forum AVM içindeki buluşma mekanı olan Caribou Cafe’de görüşme imkanı bulduk.

Ebru Petek Budur

Sürdürülebilir Yaşam fikrinin içinden doğran bisikletle ulaşımın SYFF’yi duyurma anlamında en doğru yol olduğu için son toplantıda bu fikri ortaya atttığını aktaran Budur, bisikletliler ile Mezitli Belediyesi’nden tura başladıklarını, Marina’daki SYFF tanıtım standına uğradıktan sonra da Forum’a devam ettiklerini kaydetti.

Mezitli Belediyesi’nden saat 12:00’de hareket eden kafile önce Demokrasi Parkı’na uğradı. SYFF broşürlerini burada dağıttıktan sonra yoldan geçenlerin meraklı bakışları altında Marina’ya geldiler. Burada da SYFF’nin Mersin’de düzenleneceğine ve ücretsiz izlenebilecek bir film festivali olduğu bilgisini aktardıktan sonra Forum’a geçtiler.

Mezitli Demokrasi Parkı’nda SYFF tanıtımı devam ediyor

SYFF, 10. yılında 10 şehirde eş zamanlı olarak düzenleniyor. 2017’nin SYFF şehirleri ise Antalya, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Manisa ve Mersin.

Festivale dair detay bilgi ve şehirlerdeki programların içeriğini öğrenmek için  surdurulebiliryasamfilmfestivali.org/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

SYFF’nin on yıllık sürecindeki pekçok belgesele ise surdurulebiliryasam.tv/ adresinden erişim mümkün.

 

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.