Kültür-SanatManşet

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, 16bin izleyiciyi ekolojik belgeseller ile buluşturdu

0
Sürdürülebilir Yaşam Kolektifinden (soldan sağa) Pınar Öncel, Gamze Selçuk ve Tuna Özçuhadar

Türkiye’den ve dünyadan 25 belgeseli bir araya getiren Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’ni 18-19-20 Kasım tarihlerinde bu yıl 16 bin kişi izledi.

Sürdürülebilir Yaşam Kolektifinden (soldan sağa) Pınar Öncel, Gamze Selçuk ve Tuna Özçuhadar

Sürdürülebilir Yaşam Kolektifinden (soldan sağa) Pınar Öncel, Gamze Selçuk ve Tuna Özçuhadar

Sürdürülebilir Yaşam Kolektifinden Tuna Özçuhadar, Pınar Öncel ve Gamze Selçuk, “İçerisinde yaratıcı çözümler barındırmayan, sadece sorunlara odaklı filmler izleyiciyi güçsüz hissettiriyor. Oysa bizim yaratmak istediğimiz duygu ‘bir şeyler yapabilirim’… Festival seçkisindeki filmler bireylerin, toplulukların, organizasyonların ürettiği çözüm fikirlerini, hayata geçen girişimleri içeriyor. Bu yılki seçkide izleyiciler atığın ne kadar değerli bir kaynak olduğunu, dünyanın karşı karşıya olduğu sorunlara çözüm üretmek için işbirliğinin potansiyelini, ekonomik demokrasinin ve kooperatif iş modellerinin gücünü, gerçek gıdanın nasıl mümkün olduğunu, yerelin değerini ve birçok yaratıcı çözümü görürken, harekete geçmek için ilham da aldı” dedi.

18-19-20 Kasım’da 19 il/ilçede eş zamanlı gerçekleşen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, Türkiye’den ve dünyadan 25 belgeseli izleyici ile buluşturdu. Festival, dokuzuncu yılında da belgeseller, konuşmacılar, müzisyenler ve yan etkinliklerden oluşan programıyla, düzenlendiği tüm illerde 16 bin izleyici için buluşma ortamı yarattı.

Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi’nin “Siz de Yapabilirsiniz!” çağrısına kulak veren yerel STK’lar ve aktivist gruplardan oluşan ekipler, Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nin dokuzuncusunu işbirliği içerisinde, 19 il ve ilçede eş zamanlı olarak gerçekleştirdi. Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bayındır (İzmir), Bodrum (Muğla), Bursa, Diyarbakır, Düzce, Eskişehir, Fethiye (Muğla), Güzelbahçe (İzmir), İstanbul, İzmir, Kartal (İstanbul), Kayseri, Konya, Manisa ve Mersin’de üç gün boyunca doya doya festival keyfi yaşandı. Film gösterimlerinin yanı sıra tüm illerde 120 konuşmacı izleyici ile buluşurken; 35 müzisyen/müzik grubu ve 15 performans festivale renk kattı.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nin seçkisinde yer alan filmler bütüncül ve sistemik bir bakış açısına sahip olmasıyla, konuların/sorunların birbiriyle ilişkisini içermesiyle dikkat çekti.

 

(Birgün)

You may also like

Comments

Comments are closed.