Ekolojik YaşamManşet

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 10 yaşında

0

Sürdürülebilir bir yaşam hayalini paylaşanların bir araya geldiği Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF) 10. yaşını kutladığı 2017’de 22-26 Kasım tarihlerinde 10 şehirde eş zamanlı gerçekleşecek.

Karmaşık küresel sorunları ve bu sorunlara yerel ölçekte çözüm üretmeye çalışanların ilham verici hikayelerini anlatan kısa ve uzun metraj belgesellerden oluşan SYFF 2017 seçkisinde yer alan İran, Kanada, Hollanda, Kongo, Fransa, Rusya, Türkiye, Hindistan, İspanya, İsrail, Filistin ve İngiltere yapımı filmler bu sene de ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak.

SYFF bu yıl da yerel STK’ler ve aktivist gruplardan oluşan ekiplerle birlikte 10 şehirde eş zamanlı olarak gerçekleşiyor.

Antalya, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Manisa ve Mersin’de gerçekleşecek Festivalde filmlerin yanı sıra film içerikleriyle alakalı konularda yaptıkları çalışmalarla ilham veren konuşmacılar, müzisyenler ve performanslar yer alıyor.

Small People. Big Trees. – Trailer from Olga Michi on Vimeo.

Festival sadece film gösterimlerinden ibaret de değil. SYFF geleneğinde filmlerde ele alınan konuların yerel muhatapları ile izleyicileri buluşturmak, filmler üzerinden dile getirilen küresel çözümlerin yerel olanaklarının da tartışılmasına zemin yaratmak var. Festivalde ayrıca sanat etkinlikleri, yereldeki sivil toplum kuruluşlarınca açılan stantlar üzerinden de sürdürülebilir yaşamın tabana yayılması yönünde ciddi adımlar atılmasına da olanak sağlanıyor.

SYFF 2017 filmlerine surdurulebiliryasamfilmfestivali.org/ adresinden göz atabilirsiniz.

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.