ManşetTürkiye

Süleyman Soylu, Sedat Peker’in iddialarının araştırılması için başsavcılığa başvurdu

0

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, avukatı aracılığıyla Ankara Başsavcılığına, suç örgütü lideri Sedat Peker‘in kendisine yönelik iddiaların araştırılması istemiyle başvurdu.

Bunun yanında Bakan Soylu, Peker hakkında “hakaret ve iftira” gerekçesiyle de suç duyurusunda bulundu.

Dilekçedeki detaylar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı‘na verilen başvuru dilekçesinde, “Sedat Peker’in, FETÖ üyelerinin kullandığı ve yalanlanan bazı iddiaları dile getirmesi, videonun operasyonel amaçlarla yayımlatıldığını ortaya çıkaran önemli bir durumdur” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca, dilekçede “Uydurma senaryolara dayalı tüm hakaret ve iftiraları ile ilgili Sayın Başsavcılığınızca kapsamlı araştırma ve soruşturma yapılmasını talep etme zorunluluğu hasıl olmuştur” denildi.

Sedat Peker ne demişti?

Videolarında Süleyman Soylu hakkında çeşitli iddialarda bulunan Sedat Peker, Soylu’nun kendisine koruma polisi temin ettiğini ve istifasından bir gün önce robot hesaplardan tweetler hazırladığı iddiasında bulunmuştu. 

Soylu’dan yanıt

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Peker’in iddialarına sosyal medya hesabından şöyle cevap vermişti:

Aylardır bu senaryonun bu noktaya geleceğini bekliyordum.
Birilerinin elinde operasyon elemanı olan mafya pisliği…

Sedat Peker, yayımladığı son videosunda da Çevre Şehircilik Bakanlığı’ndaki imar gelişmelerinin hepsinin Süleyman Soylu’nun akrabası Sadık Soylu‘nun elinden çıktığını kaydetmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.