Şule İdil Dere’nin annesi Nesrin Arslan, “Bu kaza değil, cinayet!”

İstanbul Kadıköy’deki Yoğurtçu Parkı’nın yaya yolunda hafriyat kamyonunun ezerek öldürdüğü Şule İdil Dere’nin annesi, kızının cinayete kurban gittiğini söyledi. Nesrin Arslan, ‘Buna kazaydı diyemezsiniz, bu bir cinayettir’ dedi.

27

 

İstanbul Kadıköy’deki Kurbağalıdere’nin ıslah çalışmalarında kullanılan bir hafriyat kamyonu, geçen hafta trafiğe kapalı Yoğurtçu Parkı’nın içinde üniversite öğrencisi Şule İdil Dere’ye (23) çarptı. Genç kız olay yerinde hayatını kaybederken kamyon sürücüsünün serbest kalması ise tepki topladı.

Milliyet’ten Çiğdem Yılmaz’ın haberine göre Parktaki yaya yolunda gerçekleşen kazanın ardından konuşan Dere’nin annesi Nesrin Arslan, “Tamam, bir çalışma vardı ve kamyonun o saatte o parkta olması gerekiyordu. Fakat neden tek bir önlem alınmadı? dedi.

Alınmayan önlemlere ilişkin de konuşan Arslan şunları söyledi, “ğer ki bir çalışma söz konusu ise çalışmanın olduğu yere şerit çekilir, bariyer konur ya da kamyonun arkasına bir görevli konulur ki yolu kontrol etsin. Çünkü trafiğe kapalı bir yaya yolu burası. Bunun önlemi nasıl alınmaz?

Kimse sakın bana ‘Bu bir kazaydı’ demezsin. Bu bir cinayettir. Kızımın ölümüne neden olan tek bir kişi değil. Kamyon şoförünün dışında bu duruma sebep olanlardan hesabımı soracağım. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nden, kadıköy belediyesi’nden, çalışmayı yapan firmadan ve diğer sorumlulardan kızımın hesabını soracağım. 23 yaşındaki genç bir kız yıllardır bitmek bilmeyen Kurbağalıdere çalışmalarının kurbanı oldu.”

“Ölümleriyle ünlenen gençler ülkesi olduk” diyen anne Arslan, kızı İdil’i ise şu sözlerle anlattı: “Kızım hayat doluydu. Her şeyden de önemlisi benim yavrum kendisine saygısı olan, iyi bir insan ve iyi evlattı. Okul hayatında da oldukça başarılı bir öğrenciydi. Önce Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkileri kazandı. 2 yıl burada okuduktan sonra bölüm değiştirmek istediği için bizden habersiz yeniden sınava girdi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi kazandı. Kayıt yaptıracağı zaman benim ve babasının kararını sordu. Biz de saygı duyduk. Geçen yıl Erasmus’la İspanya’da üniversite okudu. Üniversiteyi bitirmesine bir yıl vardı ve not ortalamasını yüksek tutmaya çalışıyordu. Çünkü en büyük hedefi yurtdışına gidip yüksek lisans yapmak ve akademisyen olmaktı. Kızımın hayalleri de hedefleri de yaşamı da yarım kaldı.”

 

(Milliyet)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye’de kömür yatırımlardan tamamen çıkan banka sayısı 4

Türkiye’nin en büyük 17 bankasından sadece dördünün kömür yatırımlarından tamamen çıkma kararı aldı. Temiz enerji projelerine yönelmeyi taahhüt eden banka sayısı ise 12.

[COP29] Zirvenin sonuç metni taslağına tepki yağıyor: Boş kağıda imza istiyorlar

Bakü'deki iklim zirvesinde sona yaklaşılırken COP29 Başkanlığı'nın yayımladığı nihai metnin taslağında iklim finansmanı'nın karşısına 'X' ifadesinin konulması büyük tepki topladı.

[İklim Masası] Toplumun yüzde 79’u iklim değişikliği ile daha güçlü mücadele istiyor

Türkiye halkının yüzde 64'ü iklim değişikliğini günümüzün en önemli sorunu olarak tanımlıyor. Toplumun büyük kesimine göre ise Ankara’nın iklim politikaları yetersiz.

350 hak aktivisti ve sanatçıdan AYM’ye mektup: Katliam Yasası’nı bir an önce iptal edin!

Katliam Yasası'nı esastan görüşecek AYM'ye açık bir mektup yayımlayan 350 hak savunucusu, yasanın bir an önce gündeme alınmasını ve iptalini talep etti.

[COP29] Türkiye’nin iklim politikaları performansı bu yıl da ‘düşük’

Bu yılki İklim Değişikliği Performans Endeksi'nde 53'üncü sırada yer alan Türkiye’de yenilenebilir enerji kapasitesi artarken, bunun fosil yakıtları ikame etmediği vurgulanıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR