ManşetTürkiye

1 yıl oldu, İdil yok, adalet yok!

0

Kadıköy Kent Dayanışması, Kadıköy’de Kurbağalıdere’nin kenarında araç trafiğine kapalı, yaya ve bisikletliler için ayrılmış yolda yürürken, derenin ıslah çalışmalarında balçık taşıyan kamyonunun geri manevrası sırasında ezilerek can veren 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Şule İdil Dere’nin ölümünün 1. yıldönümünde anma töreni düzenleyecek.

İstanbul Kadıköy’de, geçen yıl 13 Mayıs’ta hafriyat kamyonunun altında kalarak yaşamını yitiren Şule İdil Dere’nin 1. ölüm yıldönümünde Yoğurtçu Parkı’nda anma programı düzenlenecek. Kadıköy Kent Dayanışması’nın düzenleyeceği anma programına çağrı metninde, Şule İdil Dere’nin ölümünün sorumlusunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş olduğu belirtildi.

“Sorumlulardan biri terfi ettirildi” iddiası

Şule İdil Dere’nin ölümüne ilişkin açılan davada, asli kusurlu olarak görülen 7 kişiden biri olan idari sorumlu M.T.’nin, kazadan 12 gün sonra Teftiş Kurulu Başkanlığı görevine getirilerek terfi ettirildiği iddia edilmişti.

“1 yıl oldu, İdil yok, adalet yok”

Kadıköy Kent Dayanışması’nın çağrısı şöyle:

“1 yıl oldu. İdil yok. Adalet yok.

“Kadıköy’ün bitmek bilmez çilesi Kurbağalıdere geçtiğimiz yıl bir canımızı aldı. Denetimin ve iş güvenliğinin olmadığı ıslah çalışması doğaya ve tüm canlılara zarar vermeye devam etmekte.

“Disiplinsiz, ilkesiz ve acımasız bir belediyecilik anlayışı ile yönetilen İBB ve Kadir Topbaş bu ve benzeri inşaat terörü cinayetlerinin ve adaletsizliğin sorumlusudur. Yaşam hakkımızı gasp eden, canımıza kasteden bu zihniyet, Şule İdil Dere için adalet çağrılarına kayıtsız kalarak suç işlemeye devam etmektedir. Hatta sorumlular terfi edilerek ödüllendirilmektedir.

“Tüm Kadıköylüleri ve basın mensuplarını 13 Mayıs Cumartesi günü saat 13.30’da Şule İdil Dere’nin Yoğurtçu Parkı’nda öldürüldüğü yerde gerçekleştireceğimiz anmaya bekliyoruz.

Kadıköy Kent Dayanışması”

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.