DünyaManşet

Sri Lanka’da terör saldırısı: En az 207 kişi öldü

0

Sri Lanka’da Paskalya ayini düzenleyen kilise ve otelleri hedef alan saldırılarda en az 207 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerden ikisi Türk olmak üzere 27’si yabancı uyruklu. Ülkede sokağa çıkma ve sosyal medyaya erişim yasağı ilan edildi

Sri Lanka’da Paskalya ayinlerinin düzenlendiği Kochchikade’de St. Anthony’s, Katana’da St.Sebastian ve Batticaloa’da bir kilise ile başkent Colombo’da beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine bombalı saldırı gerçekleştirildi.

Saldırılarda 207 kişinin öldüğü, ölenlerden 27’sinin yabancı uyruklu kişiler olduğu bildirildi. Hayatını kaybedenler arasında iki de Türkiye vatandaşı bulunuyor.  Resmi Daily News gazetesi, saldırılarda 500’den fazla kişinin de yaralandığını yazdı. 

Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, patlamalardan en az ikisinin intihar saldırısı sonucu olduğunun sanıldığını söylerken, saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. 

Sukunet çağrısı

Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena, patlamalar nedeniyle şoke olduğunu belirterek, sükunet çağrısında bulundu. Başbakan Ranil Wickremesinghe de korkakça saldırıları güçlü biçimde kınadığını belirterek, “Tüm Sri Lankalılara bu trajik dönemde bir arada ve güçlü kalmaları çağrısında bulunuyorum.” dedi. 

Maliye Bakanı Mangala Samaraweera ise Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, patlamaları, “çok sayıda masum insanın ölümüne yol açan, çok iyi koordine edilmiş anarşi ve kargaşa yaratma girişimi” olarak nitelendirdi.

Saldırılarla ilgili olarak 7 şüpheli göz altına alındı. Sri Lanka polisi, patlamaların intihar saldırısı olabileceği ihtimalini değerlendiriyor. Yedinci patlamanın Dehiwala’da, bölgedeki hayvanat bahçesinin yakınlarındaki bir otelde gerçekleştiğini açıklayan polis, kısa süre sonra sekizinci patlamanın meydana geldiğini belirtti. Sekizinci saldırının ardından sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sosyal medyaya erişim de engellendi.

Yaralı sayısının fazla olması nedeniyle ülkede kan bağışı çağrısı yapıldı.

Çavuşoğlu: 2 Türk’ün cenazelerini kısa zamanda getireceğiz

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu saldırıya ilişkin, “Kilise ve otellerdeki masum insanları hedef alan terör saldırılarını lanetliyorum” açıklamasını yaptı.

Bakan Çavuşoğlu, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Sri Lanka’daki hain saldırılarda vatandaşlarımız Serhan Selçuk Nariçi ve Yiğit Ali Çavuş’u maalesef kaybettik” dedi. Hayatını kaybeden Türklerin aileleriyle temas halinde olduklarını söyleyen Çavuşoğlu, cenazelerin Türkiye’ye getirilmesi için de çalışmalara başladıklarını belirtti.  

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.