Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Soylu içki yasağı hakkında konuştu: Bu bir sağlık meselesi

0

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı TV programında tam kapanma döneminde getirilmeye çalışılan alkollü içki yasağına ilişkin açıklamalar yaptı.

“İdeolojik bir tavır ortaya koymaya gerek yok, bu bir sağlık meselesi” ifadelerini kullanan Soylu içki yasağın sağlık gerekçesiyle alındığını ima etti.

TV24’e katılan Soylu, “Alkol meselesi kendiliğinden çıkmış bir iş değil. Biz yaklaşık 2 aylık bir süre Avrupa’yı takip ettik. Kendi tecrübelerimizle bunları pekiştirdik, istişarelerimizi yaptık, kendimize bir yol haritası belirledik” ifadelerini kullandı.

‘Vatandaşımızın yüzde 78’i normal buldu’

Marketlerde cumartesi-pazar alkol yasağının aralık ayı itibariyle başladığını hatırlatan Soylu, “O dönemde de yaptılar bunu, hem kapanmayla hem de yılbaşıyla ilgili. Vatandaşımızın yüzde 78’i bunu normal gördüğünü söyledi” dedi. Soylu şu ifadeleri kullandı:

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) kuralı koymuş. Demiş ki, ‘Alkolden kaçınarak bağışıklık sisteminizi sağlığınızı koruyun’, ‘Ayık kalın’, ‘Hızlı karar almanız gereken zamanlarda kimseyi riske etmeyin’, ‘Limitinde alın’, ‘Alkol alımında evde bile olsa sosyal mesafenin korunmaması riski yüksektir’, ‘Özellikle kısıtlama günlerinde alkol alabilme imkanına sahip olursan daha fazla tüketirsin’, ‘Aile içi şiddetin alkol kullanımıyla arttığı görülmektedir’.

Bunu siyasallaştırmaya gerek yok, ideolojik bir tavır ortaya koymaya gerek yok, bu bir sağlık meselesi.”

You may also like

Comments

Comments are closed.