Türkiye

Soru sorarak hakaret etmek suretiyle…

0

Demirören ve Kalyon ailelerinin Çırağan Sarayı’ndaki düğünü sırasında, Çırağan Caddesi trafiğe kapatıldı. Polislere yolun neden kesildiğini soran avukat Sürenoğlu, Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından iki saat darp edildi. Sürenoğlu’na ayrıca Cumhurbaşkanı’na hakaret davası açıldı. Savcının tutuklama istediği avukat, ev hapsinde.  

Muğla Barosu’na kayıtlı olan Avukat Sertuğ Sürenoğlu’na saldırı Çırağan Sarayı’nın önünde başladı. Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da nikâh şahitliği yaptığı düğün için Çırağan Sarayı’nın önündeki caddenin bir bölümü trafiğe kapatıldı. Evine gitmek için otobüse binen Avukat Sertuğ Sürenoğlu, Çırağan önünde trafiğe takıldı. Yarım saat süren bekleyişe rağmen trafik akmayınca yolcular otobüsten indi.

20.30 sıralarında yaşanan olayda Sürenoğlu, otobüsten inerek orada bulunan polislere, yolun neden kapatıldığını sordu. Bu sırada çevrede bulunan Cumhurbaşkanlığı korumaları, Sürenoğlu’nu Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla koruma aracına aldı. Burada ters kelepçe vurulan Sürenoğlu’nun gözleri de bağlandı ve darp edilmeye başlandı. Koruma aracı, daha sonra Çırağan Sarayı içerisine alındı. İşkence, araç içinde yaklaşık 2 saat sürdü. Korumalar, Sürenoğlu’na Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasını kabul eden bir tutanağı imzalamasını, aksi takdirde dayağın devam edeceği tehdidinde bulundu. Zor durumda kalıp tutanağı imzalayan Sürenoğlu’nu polise teslim edildi.

Ev hapsi aldı

Cumartesiyi pazara bağlayan gece gözaltında kalan Avukat Sertuğ Sürenoğlu, pazar günü Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla adliyeye sevk edildi. Buradaki ifadesinde Cumhurbaşkanı’na hakaret etmediğini söyleyen Sürenoğlu, “O civarda Cumhurbaşkanı olduğunu dahi bilmiyordum” dedi. Savcının tutuklama talep ettiği Sürenoğlu, sulh ceza hâkimi tarafından ev hapsi şeklinde adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Feyzioğlu’ndan korumalara: Çapulcu, kabadayı, çete üyesi, sefil yaratık

Darp edilen avukatın fotoğrafını sosyal medya hesaplarından paylaşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu Facebook hesabından yaptığı canlı yayında koruma polisler için “ Bu Türk vatandaşını bu hale getirenler Türk polisi üniforması giyen üç beş kabadayı… Benim devletimin verdiği silahı, kimlik kartını taşıyan ama polis olmayı becerememiş çapulcu kabadayı çete üyesi” ifadelerini kullandı.

Sürenoğlu’nun Çırağan Sarayı’ndaki bir odada iki saat boyunca dövüldüğünü ifade eden Feyzioğlu şunları söyledi: “Bu çocuğa kafa travması geçirten Türk polisi üniforması giyen, insanlığa ve polisliğe layık olmayan sefil yaratık. Ben bu işin peşini bırakmam. Ant olsun ki bırakmam.”

Düğün için Çırağan Sarayı’nın ön cephesine, ‘kış bahçesi’ kondurulmuş, görüntü İstanbulluların büyük tepkisini çekmişti.

Koruma tutanağı: Şahsın direncini kıracak şekilde güç kullanarak..

Sertuğ Sürenoğlu’nun maruz kaldığı şiddete dair korumaların tuttuğu tutanak da ortaya çıktı. Sürenoğlu’nun ‘direncini kıracak şekilde güç kullanılarak etkisiz hale getirildiği’ kaydedilen tutanakta, avukatın “Şerefsiz köpek, bir düğün için yol mu kesilir lan” dediği iddia ediliyor. Tutanaktaki ifadeler şöyle: “Fiziksel olarak tarafımıza gelmiş şahsın direncini kıracak ölçüde bedeni güç kullanarak şahıs tarafımızdan etkisiz hale getirilmiş daha sonra şahıs tarafımızdan kelepçelenerek intikal noktası olan Çırağan Sarayı’nda görevli olan polislere teslim edildi.” 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.