DünyaManşet

Saldırıda ikinci dalga başladı

0

ABD ve Fransa’nın dün akşam başlattığı va sabaha karşı ara veilen ‘Şafak Yolculuğu’nun ikinci dalgası öğle saatlerinde başladı. Bununla birlikte Libya lideri Kaddafi ise, Libya’ya saldıran güçlere “Hitler gibi yenileceksiniz” şeklinde bir açıklamayla karşı durdu.

Birleşmiş Milletler’in (BM) Libya’ya müdahaleye yeşil ışık yakan kararının ardından, dün akşam Libya’ya operasyon başlatıldı. Sabah saatlerine kadar devam eden ilk dalga saldırılardan sonra, bugün öğle saatlerinde ikinci dalga operasyon başladı. Fransız Ordusu’nun öncülüğünde başlayan saldırının, bugün de devam ettiğini açıkladı.  ABD CBS televizyonu da Amerikan jetlerinin Libya’daki havaalanlarını vurduğunu bildirdi. Televizyon 3 adet B-2 hayalet uçağının 40 adet bomba bıraktığını açıkladı.

Sivil kayıplar var
Libya silahlı kuvvetleri devlet televizyonundan yaptığı açıklamada ise, saldırıda Trablus’un yanısıra, Sirte, Bingazi, Misrata ve Zuvara’nın vurulduğu ve ‘sivil bölgelerde’ 48 kişinin öldüğü, 150 kişinin de yaralandığını bildirdi.

NATO da devreye giriyor
NATO’dan yapılan açıklamada ittifakın bugün saat 16:00’da olağanüstü toplanacağı duyuruldu.

Kaddafi: Hitler gibi yenileceksiniz

Libya lideri Muammer Kaddafi, ülkesine karşı operasyon başlatan ülkelere meydan okuyarak, “bütün Libya halkının silahlı olduğunu” söyledi.

Kaddafi, Fransa, İngiltere ve ABD tarafından bombardımanın dün başlatılmasından sonra televizyonda bugün yayımlanan ikinci açıklamasında, “Libyalılar şimdi silah taşıyor. Mitralyöz, bomba ve tabanca bütün Libyalılara dağıtıldı” diye konuştu.

Petrol kaynaklarının sömürülmesine izin vermeyeceklerini belirten Libya lideri, Batılıların başarısız olacağını, silahlı kuvvetlerinin ise zafer kazanacağını ifade etti. Kaddafi, bütün Libyalıların ülkelerini savunmak için silahlı olduklarını belirterek, “Toprağımızı terk etmeyeceğiz ve ülkemizi kurtaracağız” dedi. (Yeşil Gazete, Ntv)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.