DünyaManşet

[Son Dakika] Paris’te mizah dergisine silahlı saldırı: 12 ölü

0

Fransa’da mizah dergisi Charlie Hebdo’ya düzenlenen saldırıda 12 kişi öldü.

Görgü tanıklarına göre maskeli kişiler, başkent Paris’te daha önce Muhammed Peygamber karikatürlerini yayımlayan derginin ofisine Kalaşnikoflarla ateş açtı.

charliehebdoDerginin Paris’in 11’inci bölgesindeki Nicolas Apper Caddesi’nde bulunan merkezine saat 11.30 sularında (TSİ 12.30) silahlı iki kişi tarafından saldırı düzenlendi. Reuters ve Fransız AFP saldırıda en az 10 kişinin öldüğünü bildirdi. Ölü sayısı daha sonra 12’ye çıktı.

Fransız Le Monde gazetesi, saldırıda altı kişinin de ağır şekilde yaralandığını duyurdu. Twitter’da dergi çalışanlarının bazılarının çatıya sığındığını gösteren fotoğraflar paylaşıldı.

Saldırganlar kaçarken olay yerinin yakınında bulunan bir polis aracını da hedef aldı. Görgü tanıkları, saldırı sırasında en az 30 silah sesi duyduklarını belirtti.

İslam dünyasında büyük tepki çeken “Müslümanların Masumiyeti” filmiyle ilgili Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo 2012’de Hz. Muhammed karikatürleri yayımladı. O dönemde bu karikatür infial yaratmış, alarma geçen Fransa 20 ülkedeki elçilik ve okullarını Cuma günü geçici olarak kapatma kararı almıştı.

(BBC, Hürriyet)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.