DünyaManşet

[Son Dakika] Mısır’da Hıristiyanlar ayaklandı: En az 19 ölü

0

Mısır’ın başkenti Kahire’de, Asvan kentinde ruhsatsız bir kilisenin valilik tarafından yıkılmasını protesto için sokaklara çıkan yaklaşık 4 bin Kıpti Hristiyan, güvenlik güçleri ile çatışıyor.

Halen devam eden çatışmalarda, ilk belirlemelere göre 19 kişi öldü 150’den fazla kişi de yaralandı. Mısır medyası, olayların kontrolden çıktığını ve askerin göstericiler üzerindeki kontrolünü kaybettiğini ileri sürüyor.

Mısır televizyonuna saldırıldığı kaydedilirken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildiğini açıklayan Sağlık Bakanlığı yetkilileri, ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini belirttiler.

Mısır İçişleri Bakanlığı’nın gösterileri bastırması için bölgeye gönderdiği polislerin, olayların yaşandığı Abdulmenem Riyad Meydanı’na giremeden geri döndükleri, ayrıca, Mısır ordusunun çatışmaların yaşandığı alanı zaman zaman helikopterle denetlediği de kaydedildi.

Gösterilerin 80 milyonluk Mısır nüfusunun %10’unu oluşturan Kıpti Hristiyanların, askeri yönetimin Hıristiyanlara yönelik saldırıları gerçekleştirenlere fazla müsamaha göstermesinden rahatsız olmasıyla ilgili olduğu söyleniyor.

Bu arada olayların Hristiyan-Müslüman çatışmasına dönüşmemesi ve şiddetin durdurulması için El Ezher Şeyhi Ahmet El Tayyib ve Mısır Kıpti Patriği Baba 3. Şenuda telefonda görüştü.

Mısır televizyonunun haberine göre, El Ezher ve Kıpti Kilisesi çatışmalara son vermek üzere bir açıklama yapacaklar. Kilise ve El Ezher’in göstericilere çağrıda bulunması bekleniyor. (NTVMSNBC, Al Jazeera)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.