DünyaManşet

[Son Dakika] Karargahı düştü, kendisi direniyor

0

Libyalı muhalif güçler, ‘Trablus savaşı’nın 3. gününde Kaddafi’nin karargahını ele geçirdiler. Kaddafi’nin nerede olduğu hala meçhul, fakat direneceğini ve son dakikaya Libya’da kalacağını ifade ediyor.

Libya’nın başkenti Trablus’ta, ‘Kaddafi devrinin sonu’ olarak yorumlanabilecek gelişmeler yaşanıyor.

Pazar günü itibariyle Trablus’taki kontrolü ele geçiren muhahlifler, Kaddafi’nin karargahına girdiler. Gelen görüntülerde Kaddafi’nin isyanın ilk günlerinde önünde açıklama yaptığı heykelin muhalifler ile çevrili olduğu görülüyor.

Babül Aziziye’deki karargahtan gelen ilk görüntüler, muhaliflerin yağmalamalara başladığını gösterdi.

Kaddafi güçleriyle NATO destekli muhalif güçler arasında 6 aydır süren çatışmalar sonunda, muhalifler Pazar günü Trablus’a girmiş ve kentin büyük bölümünde kontrolü ele geçirdiklerini duyurmuşlardı.

Kaddafi güçlerinin direnç gösterdiği hem muhalifler hem de uluslararası yetkililer tarafından sık sık dile getirilirken, son gelişme, muhalif güçlerin Kaddafi’nin Babül Aziziye’deki karargahına girmesi oldu.

Muhaliflerin Pazar günü itibariyle girdikleri Trablus’ta, Kaddafi’nin üç oğlunu teslim aldıkları duyurulmuş ancak daha sonra halef olarak görülen Seyfülislam Kaddafi’nin Trablus sokaklarındaki görüntüsü ortaya çıkmıştı.

Seyfülislam, ailesinin durumunun iyi olduğunu ve mücadeleye devam edeceklerini söylerken, ABD’nin, Libya’dan çıktığı yönünde bir bilginin bulunmadığını duyurduğu Kaddafi’den ise bugün bir açıklama gelmişti.

Rus yetkililerin ulaştığı Kaddafi, “hayattayım ve savaşacağım” mesajı vermişti.

Pentagon, muhaliflerin Kaddafi’nin karargahına girmesinin hemen ardından, iki gündür yaptığı açıklamayı tekrarladı: “Kaddafi’nin hala Libya’da olduğuna inanıyoruz…”

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.