Uncategorized

[Son Dakika] Assange’ı tutuklamak isteyen ingiliz polisi Ekvador Büyükelçiliğini kuşattı

0

Wikileaks sitesinin kurucusu Julian Assange’ı tutuklamak isteyen ingiliz polisi bir süre önce sığındığı Londra’daki Ekvador Büyükelçiliğini kuşattı. Polisin bu hareketini şiddetle eleştiren Ekvador hükümeti polisin herhangi bir şekilde elçiliğe girme teşebbüsünde bulunmasını, “düşmanca hareket” olarak nitelendireceklerini ilan etti.

İngilizi hükümeti haziran ayında yaptığı açıklama ile Quito’yu (Ekvador’un başkenti) “Julian Assange’ı bırakması gerektiği” konusunda uyarmış aksi taktirde büyükelçiliğe karşı operasyon yapabileceği tehdidinde bulunmuştu.

İngili diplomatik kaynakları gerekli uyarıların yapıldığını, Ekvador hükümetine bir haftalık süre tanındığını vurgularken, “Henüz alınmış bir karar yok. Biz bu durumu diplomatik yollardan çözmenin yollarını arıyoruz” şeklinde konuştu.

Ekvador Dışişleri Bakanı Ricardo Patino ise çok sinirli bir şekilde yaptığı sert konuşmadan İngiltere’yi uyararak, “Biz, Birleşik Krallık’ın sömürgelerinden birisi değiliz. Sömürge zamanları geçmişte kaldı” diye konuştu.

Assange’ın tutuklanması talebini protesto eden göstericilerin de elçilik önünde toplandıkları gelen haberler arasında.

Ekvador Büyükelçiliği önündeki gelişmeler canlı olarak anbean buradan izlenebilir.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz

(Yeşil Gazete, Aljazeera )

You may also like

Comments

Comments are closed.