Hayvan HaklarıManşet

Sokakta yaşayan hayvanlar için adalet mitingi düzenlenecek

0
sokakta yaşayan hayvanlar

AKP’nin sokakta yaşayan hayvanlarla ilgili hazırladığı ve hayvanların öldürülmesini de içeren düzenlemelere karşı çıkan yaşam hakkı savunucuları, 2 Haziran Pazar günü İstanbul Yenikapı’da miting düzenleyecek.

Yeni düzenleme çalışmaları, parti içinde bile bölünmelere neden oldu. Sokakta yaşayan köpeklerin “uyutma” adı altında insan eliyle öldürülmesini öngören yasa teklifi, önümüzdeki günlerde Meclis‘e sunulacak.

Temmuz 2021’de yürürlüğe giren Hayvanları Koruma Kanunu‘nda yapılan değişikliklerle sokakta yaşayan hayvanların ‘uyutulması’ seçeneği, büyük tartışmalara neden olmuştu. AKP, son dönemde sokaktaki köpeklerin saldırılarından mağdur olan vatandaşların artışını gerekçe göstererek bu düzenlemeyi hızla hayata geçirme kararı aldı.

Bahçeşehir Üniversitesi’nden ‘sokakta yaşayan hayvanlar’ raporu: Katliam çözüm değil
İlk tasarılar ‘sızdı’: Katliam yasasına karşı eylemler sürüyor
Hak savunucuları katliam yasasına karşı sokakta: Dostlarımızın yanındayız, artık yeter!

AKP’nin hazırladığı yasa teklifine göre, başıboş hayvanlar öncelikle sahiplendirilmeye çalışılacak ve otuz gün boyunca sahiplenilmeyen köpekler öldürülecek. Bu tasarı, kamuoyunda büyük bir öfke ve tepkiyle karşılandı. Haytap ve diğer hak örgütleri, bu acımasız düzenlemeye karşı sokakta yaşayan hayvanlar için adalet talebiyle 2 Haziran’da İstanbul Yenikapı’da saat 13:00’te bir miting düzenleneceğini duyurdu.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.