Duyurular

SODEV’den uluslararası Anayasa konferansı

0

Yeni Anayasa yapış süreci Türkiye’nin gündemine yavaş yavaş yerleşirken, bu konuda başka ülkelerin deneyimleri de önem kazanıyor. Bu açından 15 Ekim tarihinde yapılacak olan konferans da önemli bir noktada duruyor.

Konferansın duyurusu şu şekilde:

Yeni anayasa yapımında, anayasanın içeriği kadar yapılış yönteminin de önemli olduğunu düşünerek 15 Ekim 2011 tarihinde bir uluslararası konferans düzenliyoruz.  Bu konferansa değisik zamanlarda olağanüstü durumlar sonrası anayasa yapma deneyimlerini dinlemek üzere Almanya, İspanya, Güney Afrika ve Polanya’dan birer anayasa uzmanını konusmacı olarak davet ettik.

Bilindiği gibi Türkiye’de yeni anayasa çalışması yapan çok sayıda sivil toplum kuruluşu anayasanın içeriğine ilişkin görüşlerini ve önerilerini açıklamaya devam ediyorlar. Bu toplantıyı düzenleyen kurumlar olarak,  yukarıdaki ülkelerin anayasa yapma deneyimini kamuoyuna taşıyarak Türkiye’deki yeni anayasa yapım sürecine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.

Toplantıya katılımınız bizim için çok kıymetli. 15 Ekim 2011 tarihini lütfen bu toplantı için ayırın. Ayrıca sunum bölümlerinden sonraki soru, tartışma ve öneriler bölümünde değerli görüşlerinizi paylaşarak konferansa katkıda bulunursanız çok seviniriz.

Düzenleyen kuruluşlar
Friedrich-Ebert- Stiftung Derneği Türkiye Temsilciligi (FES)

Küresel ve Yerel Düşünce Derneği ( KÜYEREL)

Sosyal Demokrasi Vakfı ( SODEV)

Türkiye Sosyal  Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı (TÜSES)

Tarih: 15 Ekim 2011

Yer: Bahçesehir Üniversitesi Beşiktaş

Konuşmacılar: Prof. Dr. Herta Däubler-Gmelin, Almanya, Eski Adalet Bakanı

Prof. Dr. Carles Viver, İspanya, Barselona Üniversitesi

Albie Sachs, Güney Afrika, Anayasa Mahkemesi Eski Başkanı

Prof. Miroslaw Wyrzykowski, Polonya, Anayasa Mahkemesi Eski Üyesi

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.