ManşetTürkiye

Snowden’dan ilk duruşmaları yarın görülecek olan 11 hak savunucusuna video mesajlı destek!

0

Amerikan Ulusal Güvenlik Teşkilatı’nın (NSA) dinleme bilgilerini ifşa eden Edward Snowden bir video mesajıyla 100 günün üzerinde bir süredir özgürlüklerinden mahrum olan insan hakları savunucularına destek verdi.

Uluslararası Af Örgütü tarafından yayımlanan videoda Snowden şu ifadeleri kullandı: “Ben Edward Snowden. Bu dünyada adil olmayan şeyler var. Ancak böyle kalmak zorunda değil. Uluslararası Af Örgütü, bunu yapmak çok zor iken bana destek oldu. Şimdi onlara destek olma sırası bizde. Uluslararası Af Örgütü’nün Direktörü ve Yönetim Kurulu Başkanı insan haklarını savundukları için cezaevindeler. Yalnız olduğunuz ve en çok ihtiyaç duyduğunuz o anda dış dünyadan destek almanın ne demek olduğunu biliyorum. Bana katılın ve birlikte Türkiye’deki insan hakları savunucularına destek verelim.”

İlk duruşma yarın yapılacak

Büyükada’da gözaltına alınan 11 insan hakları aktivistinden 8’i tutuklanmıştı. 11 insan hakları aktivistinin ilk duruşması yarın (25 Ekim) görülecek. Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Direktörü İdil Eser, Yurttaşlık Derneği üyeleri Özlem Dalkıran ve Nalan Erkem, Kadın Koalisyonu üyesi İlknur Üstün, insan hakları aktivistleri Ali Gharavi ve Peter Steudtner, İnsan Hakları Gündemi Derneği üyeleri Günal Kurşun ve Veli Acu, Eşit Haklar İçin İzleme Derneği’nden Nejat Taştan ile HAK İnisiyatifi’nden Şeyhmus Özbekli, İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkacak.

 

(Uluslararası Af Örgütü)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.