ManşetTürkiye

#sivastazamanasiminahayir

0

Firari sanıkların yakalanması için devletin kolunu kıpırdatmadığı Sivas Katliamı davasında mahkemenin zamanaşımı konusunda bugün karar vermesi bekleniyor. Sivas olaylarına ilişkin davanın zaman aşımına uğramasını istemeyen binlerce kişi Ankara Adliyesi önünde toplandı. Adliye, ”Zaman aşımına hayır adalet istiyoruz”, ”Sivas’ın ışığı sönmeyecek” sloganları ile yankılanıyor.

Bazı Alevi dernekleri, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ile sendika ve konfederasyonların üyelerinden oluşan gruptakiler çeşitli döviz ve pankartlar açarak, ”Zaman aşımına hayır adalet istiyoruz”, ”Sivas’ın ışığı sönmeyecek” sloganları attı.

DİSK Genel-İş Sendikasına ait ses yayın aracından Sivas olaylarında hayatını kaybedenlerin isimleri okundu. Okunan her isimin ardından gruptakiler ”Burada” karşılığını verdi. Davayı izlemek üzere bazı CHP’li milletvekilleri de adliyeye geldi.

Ankara Adliyesi’ne gelen CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, CHP’li Muharrem İnce ve CHP’li vekil Umut Oran da duruşmayı izlemek üzere salona girdi.

Savcı zamanışımı istedi

Duruşmada savcı, zaman aşımının uygulanmasının hukuki zorunluluk olduğunu içeren bir talep okudu ve zaman aşımının uygulanmasını talep etti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.