Türkiye

Sivas Davası 13 Mart’a ertelendi

0

Sivas davasının altı firari sanığının zamanaşımından faydalanıp faydalanmayacağını belirleyecek olan Sivas davası duruşmasından erteleme kararı çıktı. Avukat Sarıhan, zamanaşımıyla ilgili yasal düzenleme yapılabileceği için umutlu.

İkisi saldırgan olmak üzere 37 kişinin hayatını kaybettiği Sivas katliamı davasından dosyaları ayrılan altı firari sanığın gıyaben yargılandığı davanın bugün görülen duruşmasında mahkeme heyeti duruşmanın 13 Mart 2012’ye ertelenmesine karar verdi.

Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel‘in, firari sanıklar Şevket Erdoğan, Köksal Koçak, İhsan Çakmak, Hakan Karaca, Yılmaz Bağ ve Necmi Karaömeroğlu hakkındaki davanın zamanaşımı süresinin dolması nedeniyle düşmesine karar verilmesini istediği duruşmada mahkeme heyeti teknik problemlerin giderilmesine karar vererek bir sonraki duruşmayı 13 Mart tarihine erteledi.

Müşteki avukatlardan Şenal Sarıhan, bianet’e yaptığı açıklamada, davanın sanıklarından Cafer Erçakmak‘ın DNA testlerinin sonuçlarının netleşmesi ile ölen bir diğer sanık Yılmaz Bağ‘ın ölümüyle ilgili savcılık mütalaasındaki yanlışların düzeltilmesi için duruşmanın ileri tarihe ertelendiğini söyledi.

Erteleme kararını sevindirici bulduğunu söyleyen Sarıhan, 13 Mart 2012 tarihine kadar zamanaşımı ile ilgili yasal bir düzenleme yapılabileceğini umduğunu söyledi.

(Bianet)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.