Şişli Etfal Hastanesi’nin kapatılmasına karşı sağlık çalışanları ve halk eylemde

Şişli Etfal Hastanesi depreme karşı güçlendirme yapılacağı gerekçesiyle bölünerek Kağıthane ve Sarıyer’e taşınacak.

İstanbul’un Şişli ilçesinde yaklaşık 1 milyon insana hizmet veren 122 yaşındaki Şişli Etfal Hastanesi depreme karşı güçlendirme yapılacağı gerekçesiyle bölünerek Kağıthane ve Sarıyer’e taşınacak.

Söz konusu karara çıkan vatandaşların oluşturduğu Şişli Etfal Dayanışması hastane önünde bir araya geldi. Eyleme  CHP, HDP, Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), bölge esnafı ve yurttaşlar da destek verdi.

‘Özel hastaneye mahkum edileceğiz’

Basın açıklamasını okuyan Şişli Dayanışma Platformu’ndan Özgür Kavuşer Vardar, “Büyükdere ve Seyrantepe’de inşa edilen hastane binalarına taşınma işlemleri bitmek üzere, ama biz Şişli sakinleri, hastanemizin Şişli’ye geri dönüp dönmeyeceğini ya da dönerse, hangi kapasite ile, hangi üniteleri ile döneceğini bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Hastanemizin bölünmesi ve bölgeden taşınarak kapatılması durumunda bölgede yaşayanların kamusal sağlık hizmetine erişiminin kısıtlanacağı belirtilen açıklamada “Büyük çoğunluğu dar gelirli insanlardan ve göçmenlerden oluşan bölge halkının özel sağlık kurumlarına mecbur bırakılması, özellikle bölgemizde yoğunluğa sahip olan yaşlı nüfusun sağlık hizmetlerine erişiminin kısıtlanması, yine acil servislere erişimde yaşanacak gecikmeler nedeniyle geri döndürülemez kayıpların yaşanılması kaçınılmaz sonuçlar” denildi.

‘Yerinde dönüşüm yapılsın’

Hastane taşınmadan da iyileştirmeler yapılabileceği belirtilen basın açıklamasının sonunda Şişli Etfal Dayanışması olarak dile getirilen talepler şu şekilde aktarıldı:

  • Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapatılmamasını,
  • Sonradan geri dönmek üzere, bölünmeden, geçici bir süre ile taşınmasını veya yerinde dönüşümle yeniden yapılandırılmasını,
  • Hastanemizin şu anki yerinde, bölgenin ihtiyaçlarını daha iyi koşullarda karşılayacak biçimde, güvenli ve yenilenmiş binalarda mevcut tüm branşlarında hizmet vermeye devam etmesini istiyor ve talep ediyoruz.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR