Şırnak’ta sel suları kömür madenini yuttu

Şırnak’ın Silopi ilçesinde etkili olan sağanak sonrasında, özel bir şirkete ait kömür ocağını su bastı.

Irak sınırındaki Hezil Çayı üzerinde yaklaşık 5 yıldır faaliyette bulunan, 85 metre derinliğe, 15 metre genişliğe sahip Siyahkaya Kömür Ocağı’nı, ilçede etkili olan sağanak ile Cudi Dağı’ndaki karların erimesi sonucu su bastı.

Çok sayıda trafo, jeneratör, dinamo ve elektrik aksamının yer aldığı yaklaşık 60 kişinin istihdam edildiği kömür ocağı su baskını nedeniyle kullanılamaz hale gelirken, su baskının akşam saatlerinde meydana gelmesi olası bir faciayı da önledi.

Kömür ocağı müdürü Abdullah Aydemir, yaptığı açıklamada, yağmur sularının etkisiyle biriken karın erimesi sonucu suların set üzerinden taşarak kömür ocağını bastığını söyledi.

Maden mühendisi Nihat Bilen, ocaktaki elektrik malzemesi, dinamo, trafo ve jeneratörlerin de su altında kaldığını belirtti.

Ocak çalışanları, işsiz kaldıklarını ifade ederek yeniden işlerine kavuşmak için yardım beklediklerini belirtti.

Öte yandan Hezil Çayı’nda meydana gelen heyelan sonucu su yatağının yaklaşık 20 metre yön değiştirdiği belirtildi.

Şırnak Valiliği, bir açıklama ile dün ve bugün için sağanak yağış beklendiğini belirterek, vatandaşları olası heyelan ve su taşkınlarına karşı uyarmıştı

(AA, Yesil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fernas’da maden işçileri kazandı:

53 gündür hakları için mücadele eden Fernas Madencilik işçileriyle işveren arasında anlaşma sağlandı: İşten çıkarılan işçiler geri dönecek, istemeyenlere tazminatları verilecek, ocak ayında zam.

Ankara’da açlık grevi yapan Fernas işçilerine polis saldırısı: 37 gözaltı

Ankara'Kurtuluş Parkı'nda açlık grevi ve oturma eylemini sürdüren Fernas maden işçilerine polis saldırdı. 32 işçi, beş sendikacı olmak üzere 37 kişi gözaltına alındı.

Sinop Boyabat Bakır Maden Sahası ihalesi ‘adresine’ teslim edildi

Sinop Boyabat'taki devasa bakır maden sahası ihalesi, Cengiz Holding'e ait Eti Bakır A.Ş.'ye verildi. İhale, sadece bu şirketin karşılayabildiği 'izabe şartıyla' yapılmıştı.

CHP’li Yavuzyılmaz: Sinop’ta dev maden ihalesinin adresi Cengiz Holding

Sinop'taki 3.5 milyarlık maden ihalesinin şartnamesinde firmanın bakır zenginleştirme tesisleri olması şartı var. Bu tesis, sadece Cengiz Holding'te bulunuyor.

108 milyon vatandaşın tüm kimlik bilgileri çalındı, BTK Google’dan yardım istedi

Verileri korumakla yükümlü olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verileri koruyamadığını kabul ederek Google’dan yardım istedi.

EN ÇOK OKUNANLAR